ירידה בריווי חמצן

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

19/06/2014 | 10:37 | מאת: עמית

שלום, קיבלתי תוצאות בדיקת שינה ביתית ואני מתקשה להבינן: קראתי הסברים שירידה בריווי החמצן מתחת ל 90% היא סימן אזהרה בולט ואצלי בבדיקה רשום ירידה עד 88% ומצד שני כתוב בסיכום הביקור שאני לא סובל מהפסקות נשימה. תוצאות כפי שרשומות בדוח שקיבלתי מהמכון לרפואת שינה: משך השינה 7 ש' ו 7 דק', חביון הירדמות 3 דק', יעילות שינה 99%, צפיפות הפרעת נשימה בשינה AHI=5, 14 ירידות ברמת ריווי החמצן מרמה בסיסית של 96% עד למינימום של 88%. במשך 9% מהלילה נשמעה נחירה. סיכום ביקור: הנבדק אינו סובל מתסמונת הפסקות נשימה.

שלום, אצלך בבדיקה רשום ירידה עד 88% ומצד שני כתוב בסיכום הביקור שאין הפסקות נשימה. משך השינה 7 ש' ו 7 דק', חביון הירדמות 3 דק', יעילות שינה 99%, צפיפות הפרעת נשימה בשינה AHI=5, 14 ירידות ברמת ריווי החמצן מרמה בסיסית של 96% עד למינימום של 88%. במשך 9% מהלילה נשמעה נחירה מדובר ב5 הפסקות נשימה בשינה במשך שעה שאינן מוגדרות כדום נשימה. בזמן הפסקות הנשימה במועטות שיש יש ירידה רגעית כנראה בסטורצית החמצן ל88%. נראה שמדובר בזמנים קצרים ולכן אין בהגדרה דום נשימה. עם זאת, מומלץ להגיע לרופא שינה של מעבדת השינה שיסביר לך את כל הפרמטרים. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה