האם קיימים תרגילים שמחזקים את שרירי הלשון?

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

21/08/2013 | 21:58 | מאת: חיים

21/08/2013 | 21:52 | מאת: חיים

שלום אני סובל מדום נשימה בעת שאני ישן מצאתי פתרון שהוא מייצב הלשון שעוזר לי אך אני לא מוצא את עצמי נשאר עם מייצב הלשון למשך כל חיי ברצוני לדעת האם קיימים תרגילים שמחזקים את שרירי הלשון ובכך ימנעו את צניחת הלשון אחורנית? תודה

09/09/2013 | 15:57 | מאת: יחיאל

לשון זה רק חלק נשימות גדולות וחזקות בשינה עושות טורבולנס אוויר בגרון וככה בעיות. היה לי עד לפני שנה, למדתי תרגילי נשימה והסתדר. תעשה טוב טוב גוגל על תרגילי נשימה

שלום יש מספר קלינאי תקשורת שמבצים תרגילים לשרירי החיך בעיניין נחירות לגבי שרירי לשון לא ידוע לי על תרגילים אולם קיים כלי נגינה אוסטרלי ארוך דיגרידו שטוענים כי איתו יש גם שיפור בברכה

09/09/2013 | 12:48 | מאת: אלון זהבי

מניסיון.

09/09/2013 | 13:20 | מאת: אריק

יש להוציא את הלשון החוצה עד כאב ממש להחזיק כמה שאפשר ולחזור מספר פעמים. למשוך את סנטר כלפי פנים לכיוון הגרון מספר פעמים. יש גם פתרון הנקרא סד לשיניים הדוחף באופן אקטיבי את הסנטר קדימה ומסייע במניעת דום נשימה ואף נחירות במקרים רבים.

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה