נחירות

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

20/10/2009 | 21:58 | מאת: יפה

מדובר בבעלי, יליד 1937, שמיעתו לקויה, מרכיב לפעמים מכשיר שמיעה, הבעיה העיקרית היא הנחירות כל הלילה. בשנת 1990 עבר ביקורת במכון לחקר השינה בתל השומר. במשך כל השנים שעברו, המצב רק החמיר, הנחירות בעוצמה גבוהה מאד. רופא א.א.ג. טוען - "שאין מה לעשות" . שאלתי אליכם, האם בכל זאת יש כן מה לעשות!!!!! בין השאר סובל מלחץ דם גבוה ומסכרת - מוטפל בתרופות לאיזון. עבר בשנת 2004 צינתור ושמו לו 2 סטנדים. אודה על תשובתכם. תודה.

27/10/2009 | 16:25 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום רב, הבינותי כי הבעיה העיקרית היא הנחירות כל הלילה. בשנת 1990 עבר בדיקה במכון לחקר השינה בתל השומר. במשך כל השנים שעברו, המצב רק החמיר, הנחירות בעוצמה גבוהה מאד. רופא א.א.ג. טוען - "שאין מה לעשות" . שאלתך - האם בכל זאת יש כן מה לעשות. ובכן, ראשית הייתי ממליץ על בדיקת מעבדת שינה עדכנית ובדיקת אף אוזן גרון. יש לשקול שימוש במסיכת CPAP אם יש דום נשימה בשינה או אפילו טיפול בחיך אם ישנם ממצאים הדורשים טיפול. ראשית יש לבדוק אותו כולל מעבדת שינה עדכנית. בברכה ד"ר ברוורמן

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה