חרשות פתאומית

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

10/08/2012 | 00:30 | מאת: נורית

שלום, לפני שבוע אושפזתי עקב סחרחורות זיעה קרה - חרשות פתאומית אוזן ימין. בנוסף יש לילחץ דם גבוה, ועקב השמנה וגמילה מסגריות גם סוכר שעלה. התחילו לטפל בסטראואידים אך עקב החרפת לחץ הדם והסוכר התחילו לרדת במינונים להפסקתם. בבדיקת השמיעה אובחנתי ב 15% שמיעה אוזן ימין ממש חרשות. נותרו לי עוד יומיים לסטראואידים ובערבים יש לי בעיות ראיה וטשטוש בעיניים שנעלמים עם בליעת הסטראואידים בבוקר. האם בעיית העיניים היא כתוצאה מהאוזן או הכדורים.? אני מופנית לבדיקת MRI מקווה לטוב, מה היית ממליץ לי לנסות בנוסף מאחר וטיפול בסטראואידים אינו מתאים לי. שמעתי על חמצן, לא בדיוק ברור לי, אילו דרכי טיפול אחרים יש והאם העיניים יתפקדו לאחר הסטראואידים כהלכה?

11/08/2012 | 17:43 | מאת: ד"ר יצחק ברוורמן

שלום רב, לדבריך, לפני שבוע אושפזת עקב סחרחורות וחרשות פתאומית באוזן ימין. התחילו לטפל בך בסטרואידים אך עקב החרפת לחץ הדם והסוכר ירדו במינונים עד להפסקתם. את מציינת כי יש לך בעיות ראיה וטשטוש בעיניים שנעלמים עם בליעת התרופה. יש צורך בבדיקת רופא עיניים- לא ברור הקשר. את מופנית לבדיקת MRI וזה נכון. במידה וליקוי השמיעה עדין חמור יש לשקול מתן סטרואידים אינטרטימפנליים- כלומר ישר לתוך האוזן. יש לברר זאת אצל הרופא המטפל בך. בברכה

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה