טיפול מומלץ לבעיית עייפות עקב "הפסקות נשימה בגר הנורמה"

דיון מתוך פורום  נחירות ודום נשימה בשינה

19/01/2017 | 06:15 | מאת: אודי

בשל בעית התעוררות מדי לילה (פעם - פעמיים בלילה) ובעיות של תנועות איברים בלתי רצוניות תוך כדי שינה (כבר לא) וגם במהלך היום (פחות), הייתי בבדיקה במכון השינה והסיכום: "הנבדק סובל מתנועות רגליים מחזוריות בשינה. הנבדק סובל מנחירה בשינה. הפסקות השינה הן בגדר הנורמה". לאחר מכן הייתי אצל רופא א.א.ג אשר מקריאת המסמך ומבדיקה אנדוסקופית, בה העביר צינורית לצפיה דרך נחיר שמאל (רינוסקופיה?), ממצאיו היו:: "רינוסקופיה: סטיית מחיצה לימין. הגדלת קונכית תחתונה משמאל. פה ולוע במפ. העצרות פארינגיאלית קונצנטרית קלה. יש מקום לנסות טיפול שמרני באמצעות התקן פה". ושלח אותי לאיכילוב לא.א.ג לבדיקת לרינגוסקופיה וייעוץ רפואי כשמטרת הייעוץ "המרפאה לטיפול בהפרעות נשימה ונחירה. ולכן שלח לאיכילוב. קופ"ח מכבי מאשרת את ביצוע הבדיקה אך ורק בשיב"א (שם אין מרפאה שכזו, ומשם עבר הרופא המטפל לאיכילוב). האם פתרונות כמו טיפול לייזר, או מכשיר ה"סנורפיקס" (זול משמעותית מסד השינה) יכולים להיות עדיפים. ומה מומלץ לי: השילוב שיב"א (קרוב ונוח לי יותר להגעה) + מרפאת השינה באסותא או איכילוב (סביר שיבדוק אותי הרופא ששלח אותי). תשובה דחופה....

שלום, קיימת בעית התעוררות מדי לילה ובעיות של תנועות איברים בלתי רצוניות תוך כדי שינה בדיקה במכון השינה : "הנבדק סובל מתנועות רגליים מחזוריות בשינה. הנבדק סובל מנחירה בשינה. הפסקות השינה הן בגדר הנורמה". בדיקת א.א.ג - סטיית מחיצה לימין. הגדלת קונכית תחתונה משמאל. פה ולוע במפ. היצרות פארינגיאלית קונצנטרית קלה. יש מקום לנסות טיפול שמרני באמצעות התקן פה". נשלחת לא.א.ג לבדיקת לרינגוסקופיה - כנראה אנדוסקופיה בשינה קופ"ח מכבי מאשרת את ביצוע הבדיקה אך ורק בשיב"א - זוהי בעיה מנהלית פתרונות יכולים להיות רק אחרי אבחון מדוייק ואנדוסקופיה בשינה. לאחר בדיקה זו ניתן להמליץ מה טוב עבורך בברכה

21/01/2017 | 09:25 | מאת: אודי

תודה... האם סד השינה יעיל יותר מה SNORFIX, שהבנתי שמבצע למעשה את אותה פעולה?....ולגבי הלרינסקופיה שלדעתך היא כמראנ א.א..ג בשינה, אם כך מדוע זומנתי לבדיקה ביום ובביה"ח שאין מכון שינה.....גם באיכילוב קיסלתי זימון לשעותהבוקר...

מנהל פורום נחירות ודום נשימה בשינה