איך מתי לספר לנערה בת 24 על כך שהיא אומצה

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

27/08/2009 | 22:22 | מאת: בלי שם

שלום , ילד גדל רק אצל אמא מגיל 4. ההורים התגרשו . כאשר הילד גדל , בהיותו בגיל 14 , אמא שלו ילדה ללא נשואין מסודרים . אבא של הילדה לא השתתף בגידול התינוקת , אלא רק אמא והבן שטיפל בתינוקת ועזר לאמו . בגיל 16 של הנער קרה אסון - אמא נהרגה בתעונת דרכים . הנער נשאר בבית עם סבתא זקנה והסבא שכעבור זמן קצר נפטר , וכמובן עם התינוקת בת 3. כל הסיפור התרחש בחבר העמים . לאמא שנהרגה בתעונת הדרכים היה אח. כל המשפחה החליטה לעלות לישראל . והדוד (אח של אמא) דיבר עם הנער על הנושא של התינוקת . הוא הציג בפני הנער את העבודות : צריך לטפל בתינוקת עם הטיפול הראוי , חום , יחס, אהבה, פרנסה , כסף , תרבות וחינוך . הדברים האלה הנער (האח של התינוקת מצד אמא) לא יכל לתת. הדוד הציע למסור את התינוקת לחברים טובים של אמא ז"ל, שהיו חסרי ילדים ולא היו מסוגלים ללדת. והנער שקל את כל הנסיבות בכובד ראש והחליט שאכן יהיה הכי נכון לתת את אחותו התינוקת לאימוץ של החברים . כולם עלו לארץ . עברו המון שנים . כל המשפחה יודעת שהילדה (היום כבר אחרי שירות בצה"ל)- אותה הבת שאומצה , חונכה, ונהיתה נערה מקסימה בת 24 כיום . עד עכשיו גם הדוד , גם האח שלה וגם ההורים המאמצים לא מסוגלים לספר לה את האמת . הם כולם מפחדים מהתגובה . הם כולם מבחדים לאבד אותה . מפחדים שתעזוב בכעס את הבית . האח (בגילו 37 היום )החליט לספר לה . ביקש רשות מההורים המאמצים ומהדוד. והם מסרבים מפחד שהיא לא מספיק בשלה לקבל את הבשורה . הם מציעים לחכות עד החתונה שלה . אבל היא לא רוצה להתחתן עדיין . היא לומדת וחייה את החיים משלה. מה חושבים המומחים על כל הסיפור ? הינו רוצים לשמוע רק בעלי מקצוע . תודה רבה מראש, אשתו של גבר שהוא אח של הנערה שלא יודעת שהוא האח שלה ושהיא ילדה שאומצה

בלי שם שלום רב! זהו סיפור אנושי קורע לב המעלה מתוכו דילמות אנושיות כבדות משקל עימן מתמודדת כיום משפחתך. נראה שסיפור חייה של בת ה-24, אותו את מפרטת כאן, הוא סיפור חיים שכעת אינו נגיש לה (מעבר לעובדה שהיא מאומצת) בעקבות חששם של ההורים המאמצים שביתן תכעס ותעזוב. השאלה היא מה עדיף: לחיות בסוד ולאפשר לצעירה לגדול ולהתפתח ללא מעורבותה בסיפור חייה, או לשתף אותה ולהסתכן בכעס וניתוק. את ובעלך (אחיה של הצעירה) רואים לנכון לספר לה. זוהי החלטה משמעותית מהמקום בו מהווה סיפור חיינו רכיב מרכזי בחוויית גיבושה של תחושת המשמעות בכל דבר שאנו עושים ברצף החיים שלנו.ההחלטה שלכם מהווה, כמובן, את הצעד הראשון בתהליך השיתוף של הצעירה בסיפור החיים שלה עצמה. חשוב לראות בכך תהליך ולפנות לגורם אחראי ומקצועי שילווה אותכם בדרך משמעותית זו.תוכלו כמובן לפנות לשירות למען הילד על מנת לקבל יעוץ ואולי גם הפנייה לגורם מקצועי, טיפולי בתחום האימוץ שיביע את דעתו המקצועית באשר לאופן התנהלותו של התהליך. תוכלו כמובן לפנות גם למטפל פרטי המומחה בתחום הטיפול בילדים מאומצים. בהצלחה שלך, נירה

22/09/2009 | 22:32 | מאת: מקום בלב

אני מאומצת גם זה המייל שלי [email protected]

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול