קשה לי

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

19/09/2011 | 10:57 | מאת: אלי

בת זוגתי הנהדרת ספגה כאב מאין כמוהו לפני כחודש..ההורים שלה נלקחו על ידי מרצחים נוראים בפיגוע האחרון בדרום ואני מוצא את עצמי אובד עצות אל מול השינויים במצב הרוח שלה ונהפכתי להיות ריק עקב תחושת עצבות עם זאת ,אני מרגיש ריחוק ..אני מעודד אותה לפרקים אבל איך אני צריך להתמודד עם העניין הזה איך אני יידע מה לקחת מזה ,ממה להעלב וממה להעביר הלאה ..אני אוהב אותה אהבת נפש ואני רוצה להקל על כאבה

20/09/2011 | 20:57 | מאת: ששי

אתה צריך להיות שם בשבילה כדי שהיא תוכל לפרוק ולשחרר את כאבה. היא נמצאת במצב רגיש מאוד. עצביה מרוטים וחשופים. אסור לך להעלב אלא להתעלות על עצמך ולהיות הכי מתחשב!!!!

צר לי כל כך על אובדנכם הנורא! קושי אדר וכואב הוא לראות את אהובתך באבלה, ביגונה: חוויית חוסר האונים, כאב האובדן וההתכנסות פנימה של האבלים היא חווייה כואבת המציפה בחוסר אונים את בני הזוג. לא הבנתי אם אתה מרגיש שאתה מתרחק או זקוק לריחוק או שאתה חרד מפני התרחקותה שלה. במצבים אלו אין מה לומר, פשוט אין. כל מה שחשוב זה שאתה תחבק, פשוט כך, לחבק הרבה וללא מילים. אני חושבת שמחווה זו תסייע בידה גם להבין שאתה קרוב ובודאי לחוות את קירבתה. בכיאבנו הגדולים נדמה לנו שאנשים לא אוהבים אותנו בעצבותינו, שקשה להם להכיל אבל ויגון ושלמרות אבלינו אנו נדרשים לחייך לאחרים ולבטא שימחה על מנת "לקבל"קירבה. למרות חוויית הריחוק, לכן, הקירבה חשובה ביותר ואינה ניתנת להתבטא במילים אלא באופן הכי פשוט: חיבוק. שלך, נירה

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול