אובדן אב

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

02/04/2011 | 22:29 | מאת: אור

נירה שלום, לצערי הרב איבדתי את אבי לפני כשנה וחודשיים עקב דום לב שקיבל במהלך השינה בגיל 64, זה קרה כחודשיים לאחר שאיבחנו אצל אמי סרטן השד במהלך החודשיים הללו היא עברה כריתת שד טיפולים כימותרפיים והמוות שלו קרה בדיוק כאשר היא התחיל את טיפולי ההקרנות, באותו יום שזה קרה אני ואמא שלי היינו בבית חולים שם היא עברה טיפול וכאשר חזרנו הביתה התחיל הסיוט... ההורים שלי היו נשואים 44 שנים אמא שלי התחתנה עם אבא שלי בגיל 17 הוא היה הגבר הראשון שלה, הנישואים שלהם היו מאופיינים בעליות ומורדות אבל הייתה ביניהם אהבה מטורפת אהבה שרואים רק בסרטים של פעם, מאז שהוא הלך אני נמצא איתה ועברתי לגור איתה בכדי שלא תהיה לבד ותוכל להתמודד עם החוסר, הבעיה היא שהיא לא מצליחה להתרומם מהמקום שבו היא נמצאת והמקום הזה לא טוב, היא כל הזמן בוכה, מדוכאת, עצובה, קשה לה כל כך למצוא כוחות להמשיך לחיות, באחרונה היא התחילה לדבר על כך שהיא לא רוצה להמשיך לחיות ואם היה לה את האומץ היא הייתה מתאבדת, אני מרגיש שהיא פשוט כיבתה את עצמה וממתינה לשברון לב שיביא לה את המוות, היא לא מוכנה לטיפול נפשי ואני אובד עצות, מה עושים ?

אור היקר שלום רב! אנא כתוב בן כמה אתה? האם ישנם עוד אחים/אחיות? האם במערכת המשפחתית יש לכם/לאימא אנשים קרובים המעורבים בתמיכה בה/בכם? תודה נירה

03/04/2011 | 21:02 | מאת: אור

היי נירה, אני בן 35 רווק, יש לי עוד שתי אחיות ואח חוץ ממני, אחותי הגדולה נשואה ויש לה 4 ילדים, היא פחות מעורבת מכיוון שהיא גרה רחוק ותומכת יותר בטלפון, אחי הגדול נשוי ויש לו 3 ילדים והוא בכלל לא מעורב ומרוחק, אחותי הקטנה בת 28 גרה ולא גרה בבית עובדת רוב הזמן וכאשר יש לה זמן פנוי היא מבלה אותה אצל החבר שלה, כך שבעצם אני היחיד שנמצא עם אמא שלי כל השבוע כאשר אני לא בעבודה, יש לציין כי אני דייל אויר והטיסות שלי יותר מתוכננות מראש כך שאני יודע מתי אני לא אהיה בבית, לצערי מאז שאבא שלי הלך כל המשפחה התרחקה כולל הקרובים ביותר, והטיפול והעזרה היא רק שלנו, הריחוק שנוצר לפי דעתי הוא בגלל שכל פעם שהם היו מתקשרים קרובי המשפחה אמא שלי הייתה בוכה להם ומדברת על החוסר והקושי, כנראה שלאנשים היה קשה לשמוע את זה ולכן העדיפו להתרחק, מודה לך מראש על העזרה .

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול