מתח עם הבעל עקב פטירת האם

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

18/07/2009 | 00:21 | מאת: שולה

לפני כחודש איבדתי את אימי שהיתה אהובה וחביבה עלי מאוד. אני עדיין עצובה וקשה לי להשלים עם כך. שוחחנו 3 פעמים ביום בטלפון, התייעצנו על כל דבר זו עם זו, ריכלנו בבתי קפה ומה לא. האובדן השאיר חלל ריק . נכון שהיום אני במצב טוב יותר מהשבועות האחרונים, אך עדיין קשה לי. בעלי כועס עלי ורב איתי המון, ומבקש ממני לעשות הכל לשינוי המצב. הוא מיוזמתו אינו תורם לענין. לדוגמא שאביו נפטר, יזמתי יציאה לבתי קפה, לביקורי בני משפחה, הזמנתי חברים וכו'. הוא קצת רואה אותי עצובה ונוזף בי כמו ילדה קטנה, וכל הזמן נותן לי דוגמאות מאחרים ודרכי התמודדות שלהם. לטענתי שלכל אחד הקצב משלו, הוא אומר שזה סתם קשקוש. אינני מסכימה איתו ואנו רבים כל הזמן. מה עושים?

שולה יקרה! חווית האובדן שלך, האבל הצער וכאב היגון עם מותה של אימך משליכים באופן מיידי גם על הקרובים אלייך: אם התאפיינת, למשל, בשימחת חיים אם אירגנת ארועים, ארחת חברים ויזמת בילויים מחוץ לבית הרי שהאבל כעת ותחושת הריקנות והכאב בודאי תורמים להפחתת משמעותית באנרגיית החיים עד לכדי חוסר חשק משמעותי, קושי לשמוח עד הימנעויות מפגישות ובילויים בכלל עייפות וכד'. באופן זה משתנים סידרי העדיפות ואת זקוקה להכלה, הבנה ותחושה של קבלה וחיבוק בדלת אמותייך.כמו כל שינוי משמעותי בתוך המערכת המשפחתית עולה סוגיית הגמישות ויכולת ההסתגלות בקרב שני בני הזוג. באמצעות מילותייך כאן ניראה שאת חווה חוסר סבלנות מצד בן זוגך לאבלך, רצון שתמהרי לסיים את צערך, קושי להתמודד עם חוסר יכולת לשלוט בתחושת הצער שלך וביטול הצורך שלך בקצב משלך על מנת להתאבל. אלה הם המקומות שמזמיים אותנו להתבונן במערכת היחסים הזוגית ולבחון עד כמה תחושת חוסר הסבלנות לצרכייך כעת מתאפיינת בחוויית האבל הנוכחית שלך בעקבות מות אימך: במידה וחוויית חוסר הסבלנות לצרכייך איננה בהכרח מתקיימת בתקופת האבל אלא מעבר לכך ייתכן ומדובר בסוגיות הקשורות לתקשורת הזוגית שלכם. אם באופן קיצוני חל שינוי בהתיחסותו אלייך ומאדם מבין, תומך ומכיל לאורך חייכם הזוגיים את תוהה על השינוי הנוכחי בהתנהלותו כעת ייתכן שהקושי להתמודד עם צערך קשור לסוגיות רגשיות המעסיקות את עולמו הרגשי, והעולות מתוך התמודדויות ומעברי חיים משלו המקשות עליו כיום להכיל את צערך וכאבך בעקבות אובדנך. בכל אחד משני המקרים הייתי מציעה לפנות לייעוץ זוגי מה שיסיע לך ולבן זוגך לחוש סיפוק מהקשר הזוגי בעיתות שיגרה ובעיקר במצבי משבר ומעברי חיים. שלך, נירה

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול