הכוונה להתדודדת עם שכול ואבל

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

31/01/2010 | 16:18 | מאת: רחל

שלום. אחיה בן ה-22 של קרובת משפחתי וחברתי הטובה ביותר נפטר באופן פתאומי לפני כחודש. הוא לא התעורר משינתו, וחברתי גילתה אותה ללא רוח חיים, כשכל בני הבמשפ' נכחו בבית. הסיבה לכך עדיין לוטה בערפל. המאורע כמובן מהווה טרגדיה לבני המשפחה, ומקשה על ההתמודדות שלהם בחיי היומיום.האם עקרת בית, האב עצמאי אך כבר חודש לא עובד כיוון שחושש להשאיר את אשתו לבד. יש להם 3 ילדים נוספים: ת 21.5, בת 20 (חברתי) ואח קטן בן 8.מיותר לציין שחייהם ישתנו לגמרי. העובדה כי הם נמצאים אף בעיצומם של הכנות למעבר דירה מכביד אף יותר על הטרגדיה האיומה. לדעתי, עליהם לפנות לייעוץ מקצועי-פסיכולגי על מנת לייצר שיגרה חדשה על הצד הטוב ביותר. הם אף רוצים בכך, אך לא יודעים למי לפנות ומה לעשות.. לכן, לקחתי על עצמי(ובהסכמת חברתי,כמובן) את הטיפול בעניין ובירור הפרטים. אודה לך מאוד על ייעוץ לאיזה גורם כדאי לפנות, ואף אילו ממולצים בתחום זה. תודה רבה.

רחל יקרה! ראשית הרשי לי לפרגן לך על חברותך! מנסיוני הרב בטיפול במתמודדים עם שכול ואובדן יודעת אני עד כמה חברים תומכים, המסייעים לקרוביהם האבלים,נחשבים כמעגל תמיכה משמעותי וקרוב בעת בה הרבה מתרחקים. לכן, תודות לך גם ממני על היוזמה שלך בעבור חברתך האבלה. אובדנו של אדם יקר ומשמעותי הוא כאב עצום ההופך ומנתץ את רצף חיי הקרובים. כל שכן מותו של איש צעיר כל כך באופן פיתאומי כל כך. העובדה שאין גורם מוות מוגדר מקשה עליי להפנותכם לעמותה המקיימת קבוצות תמיכה (עמותות אלו מטפלות במשפחות של אנשים שמתו סביב סיבה מוגדרת: סרטן, תאונות דרכים וכד'). תוכלו לפנות למטפל המופיע ברשימת המטפלים של קופת החולים אליה שייכת משפחת החברה (לכל קופה הסדר עם פסיכותרפיסטים ופסיכולוגים הנותנים טיפולי פסיכותרפיה וטיפולים משפחתיים בהסדר עם הקופה). לחיפוש מטפל מומחה בטיפול בשכול ואובדן תוכלו, אני מניחה להעזר באינטרנט על מנת למצוא מטפל הקרוב למקום מגוריה של חברתך. בהצלחה, ושלא תדעו עוד צער שלך, נירה

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול