צריכה עצה

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

11/07/2009 | 18:19 | מאת: ל

שלום לך איבדתי את אבא לפני כעשר שנים ואז נשארתי עם אמי, דבר שגרם לנו להתקרב מאוד ולהפוך לחברות של ממש. היא חלתה, וטיפלתי בה במשך שישה חודשים באופן אינטנסיבי, אבל לא החזיקה מעמד. היום עברו כחמש שנים, ואני עדיין לא מצליחה לא להאשים את עצמי, לא מצליחה להתעסק עם דבריה, לא מצליחה למצוא קשר כמו שהיה איתה...אני בטיפול אבל שום דבר לא עוזר לי. יש לציין שכלפי חוץ אני לא מראה כלום, אני מתפקדת לגמרי ולא צריכה עזרה. אבל האבל הפנימי בפנים לא מרפה. השאלה למה היא החליטה לוותר ולהפסיק להילחם הורגת אותי? האם אני צריכה להחליף מטפל?

אובדנו של אביך קרב אותך ואת אימך וזכית לקשר משמעותי ורגשי עמוק עימה. אובדנה כעת לאחר שליוית אותה וסעדת אותה בחוליה מעלה בקירבך רגשות אשמה. לא הזכרת מה הוא גילך ועם זאת אובדן הורינו, בעיקר כאשר הקשר עימם חזק ואינטימי כל כך משאיר אותנו יתומים חסרי גיל, יתומים משתי הדמויות האמונות על גדילתינו הפיזית, רגשית ורוחנית. בדברייך ברצוני להתיחס לשתי נקודות: 1)"לא מצליחה למצוא קשר כמו שהיה לי איתה..." כולנו מכירים את האמירה "לא נורא נקנה לך X חדש" אמירה אותה אומר הורה/גננת/מורה אל מול פניו של ילד עצוב שאבד לו צעצוע או איבד את כלבו האהוב. אמירות אלה על בסיסן גדלו וגדלים דורות של ילדים משקפת את חוסר הסבלנות לאבל המוטבע בתרבותינו. לקשר שאבד אין תחליף!!! תוכלי למצוא חברה טובה ואפילו קרובה ביותר אבל הקשר המיוחד עם אימך איננו בר תחליף.ייתכן שויתור על רעיון כזה יפתח בליבך דלתות אל מרחבים בהם קשרים חדשים ומיוחדים יוכלו להיכנס אל ליבך (כולל הקשר הטיפולי העכשווי שלך). 2)"....אני עדיין לא מצליחה לא להאשים את עצמי...".מדובר באישה שהייתה לך לאם ולחברה קרובה. טיפלת בה וסעדת אותה והיא מתה לאחר מחלה כשהיא אוהבת אותך מאוד. מה הוא המקור לאשמה שאת חשה? מהיכן החווייה שאימא "ויתרה והפסיקה להילחם"? אלו שנקודות שחשוב לבררן במסגרת התהליך הטיפולי שלך. שולחת אלייך חיבוק להמשך התהליך שלך, נירה

11/07/2009 | 21:29 | מאת: ל

תדה על תשובתך המפורטת אבל 1) אני לא רוצה קשר במקום אבל רוצה קשר כזה ואת האמת אני לא מצליחה לפתוח דלתות כפי שאת אומרת. לפתוח את המרחב הפרטי שלי הפך למשהו מאוד קשה. לא יכולה לתת לאחרים להתקרב ואני לא מתקרבת כך אני חווה פחות פרידות, וכאב. 2) אני בטיפול כבר 4 שנים, ולא משנה כמה היא מדברת על זה שאני לא אשמה ומביאה לי עובדות מתוך השיחה שלי, משהו בתוכי אומר שכנראה אמא ויתרה כי כנראה שידרתי עייפות או שעמום או משהו... 3)משהו נשבר אחרי האובדן השני, וכל עולמי הפך לבדידות. אני אציין שוב שהבדידות הזו היא רק שלי, לא מראה אותה לאחרים ולא נראית כזאת. משהו ריק בפנים, ולא יודעת איך למלא אותו שוב. 4) בטיפול היא דווקא רוצה למצוא משהו רע בקשר, אפילו העובדה שהתמסרתי לאמא ולטיפול בה הופך בטיפול למשהו רע!!!! דבר שמעצבן אותי מאוד וגורם לי לשתוק ולא לשתף אותה- ןמכאן בא הרעיון לעזוב את הטיפול מקווה שעכשיו נתתי לך תמונה יותר רחבה.

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול