טחורים וחוסר ברזל בהיריון

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

02/05/2011 | 21:34 | מאת: דפי

שלום. אני בשבוע 35.4 של ההיריון. עוד מלפני ההיריון סבלתי מאנמיה ולקחתי כדורי ברזל שייצבו את רמות הפירטין וההמוגלובין שלי לטווח הנורמה. מאז ההיריון רמות ההמוגלובין שלי צונחות בהדרגה וכעת אני עם המוגלובין 8.9 אני לוקחת 2 כדורי ברזל ביום ומשתדלת לאכול בהתאם לתפריט עשיר בברזל. הבעיה היא שבמקביל יש לי היסטוריה של עצירויות. וכעת עם כדורי הברזל אני מגיעה למצב שקשה לי להוציא צואה גם כי פי הטבעת מתמלא לי טחורים ,כמה דקות אחרי שאני מתיישבת על האסלה. השאלה שלי היא מה יש לעשות מבחינה תרופתית טיפולית עד הלידה? האם יש סירופ שניתן לקחת נגד עצירות שבטוח בהיריון? לציין כי אני שותה מי שזיפים מיובשים ואוכלת אותם ונמנעת ממאכלים כמו אורז כדי למנוע החמרה. תודה.

דפי שלום 1. ניתן ביעוץ עם המטולוג לעבור לתכשירים במתן תוך ורידי - VENOFER 2. נורמלקס ולבולאק\גרלקס בטוחים בהריון

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול