עצירות-IBS

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

23/04/2011 | 17:29 | מאת: יאיר

שלום לדר ישי רון אני איש מבוגר בן 69 שנה-אך מרגיש צעיר. לאחרונה אני סובל מעצירות --למרות שאני אוכל כמות גדולה של ירקות טריים.מדי פעם אני נוטל פסיליום -כאבקה במים- או 20 מ"ל אבילק .היש לך הצעה טובה יותר ? עברתי קולונוסקופיה לפני שנה-שהיתה תקינה. אחותי סובלת מ IBS . כל הטיפולים--לרבות קולוטל,פפוורין,גסטרו ואומניפרדקס,אלטרולט,וואליום, פרוביוטיקה,--עד כה לא הצליחו לפתור לה את הבעיה.והיא סובלת. היש איזה חידושים בטיפול בבעיה מוזרה זו ? בהתקף--חייה לא חיים. תודה לעזרתך וחג שמח יאיר

יאיר שלום פסיליום ואבילק הנם פתרונות אפשריים וטובים במידה ועוזרים. לגבי המעי הרגיש - לעיתים תסמונת זו קשה לטיפול. ממליץ שתפנה ליחידה להפרעות בתפקוד ותנועתיות מערכת העיכול, המכון הגסטרואנטרולוגי, מרכז רפואי תל-אביב, 036974463

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול