תינוקת בת 1.3 - עצירות שלא עוברת

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

22/07/2009 | 08:53 | מאת: נטלי

לביתי התינוקת ישנה עצירות מתמשכת כ 3 שבועות , היינו אצל הרופא אשר מסר כי הכל תקין ונתן לנו נרות גליצרין לתינוקות - (מה שלא עזר ), ישנם פעמים שביתי מנסה ובוכה כמו כאילו יש לה צירים ולא יוצא כלום , לאחר מספר פעמים יוצא כמו ג'ולה קטנה וקשה,התחלתי לתת לה גרבר שזיפים כל יום אשר עוזר מעט ואז יש לה יציאה רכה אחת והשאר על גבול הקשה אך לפחות ללא בכי ומאמץ יתרה. יש לציין כי לא שונתה תזונתה וכי היא שותה הרבה נוזלים, שאלתי היא : 1) האם זהו הפתרון הטוב והתקין שיש ?, 2) האם זה לא יגרום לתלות של פעולת המעיים ואז יגרם נזק?, אשמח לקבל תשובה בהקדם ,אני מיואשת מהמצב שאין ביכולתי לעזור לילדתי, תודה וים נעים

24/07/2009 | 05:30 | מאת: ד"ר ילנה רחמן

בד"כ שום טיפול בנרות רק מפריע כי ילדים מתחילים להיתאפק עוד יותר בשלב הראשון של הטיפול צריך לרוקן את המעי, בשלב שני - לבנות יציאות רכות שמאפשר לילד לשקוח כאב שפעם הוא הירגיש ביציאות, שלב שלישי - גמילה מי התרופה תהליך יכול להיות ארוך. במקרים דומים יכול להזור רק רופא גסטרו ילדים!!

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול