עצירות קשה מלווה בעוד כל מיני סימפטומים.

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

22/01/2011 | 13:21 | מאת: בר

שלום, שמי בר ואני בת 21 לפני כשלושה-ארבעה חודשים התחלתי לסבול משינוי בתדירות היציאות שלי וכשכן היו יציאות זה מאוד כאב (אובחנה פיסורה).. כמות היציאות ירדה מפעם לפעם ואף פעם אחת הגיע ליציאה אחת אחרי שבוע וחצי.. היציאות היו קשות וריריות .. מאז התגלו שלל סימפטומים אחרים.. כאבי בטן (בעיקר התכווצויות), עייפות, בחילות חזקות, צרבות חזקות, טעם מר חמוץ בפה.. רעשים מהקיבה.. במיוחד בבטן העליונה במשך כל שעות היום.. הבחילות והצרבות מופיעות בערך שעה אחרי שאני אוכלת משהו.. ודי הרבה גזים וגרפסים... מצאו אצלי את חיידק ההליקובקטר והבדיקות למציאת הבעיה נמשכות.. בשלושה שבועות האחרונים אני בכלל לא הולכת לשירותים, לא מרגישה צורך בכלל!! פעם בכמה ימים יש לי פתאום כאבים חזקים ואני משלשלת בערך 3 פעמים ואז מרגישה קצת יותר טוב ואז עוד פעם כמה ימים ללא יציאה.. (זה לא היה בעבר, בעבר זה היה יציאה רכה אחת לשלושה-ארבעה ימים, אך לא שלשול- פשוט יציאה רכה ולעיתים ג םהיו תקופות של איזה שבוע שהייתצה לי יציאה כל יום.. זה היה לסירוגין).. זה די מטריד אותי ומשפיע לי חיי היום יום.. אני לא יוצאת הרבה מהבית בגלל הבחילות והעייפות והחולשה.. אני לא שותה הרבה וגם לא אוכלת הרבה כי יש לי בחילה וצרבת (אתמול שתיתי רק 2 כוסות מים במהלך כל היום!!!! ואני רגילה לשתות הרבה)... מה גם שיש לי פיסורה אני פשוט לא הכי מבחינה בה כי היציאות שלי רכות יותר.. וזה פחו מורגש... תאמת שזה די מייאש לחיות ככה באופן שיגרתי.. בדיקות דם יצאו תקינות.. שקיעת דם חרגה ל-22 כאשר הגבול הוא 20 והלימפוציטים 44 כאשר הגבול הוא 43.. CRP יצא תקין וASCA ANCA עוד מחכה לתשובות.. לאחותי יש את מחלת הקרוהן... ביצעתי סיגמואידוסקופיה ומעי הגס עד 50 ס"מ נמצא תקין פרט לפיסורה... אני מניחה שאני צריכה לעבור קולונוסקופיה\גסטרוסקופיה... אבל עד שזה יקרה זה יקח לפחות עוד חודש וחצי (יש לי תור לגסטרו רק בעוד חודש) ... אני מתחילה ללמוד בקרוב וגם לעבוד בעבודה חדשה בע"ה.. ואני די מפחדת שזה יגביל אותי.. אני די מדוכאת מכל העניין... האם הגיוני שמדובר בחסימת מעי? כל הבדיקות יצאו תקינות כולל US בטן עליונ הותחתונה... סליחה על החפירה, היה חשוב לי להדגיש כל מה שאני מריגשה.. תודה מראש ד"ר

בר שלום ספור ארוך ומורכב מהרבה חפירות. מדובר במעי רגיש המתבטא במספר פרמטרים. פני ליעוץ ליחידה להפרעות בתפקוד ותנועתיות המעי.מרכז רפואי תל-אביב, 036974463

22/01/2011 | 17:13 | מאת: בר

האם צריך לקחת הפניית רופא משפחה?

08/03/2011 | 20:49 | מאת: מילכה

האם שימוש בהם יכול להועיל לספיגה טובה, לאחר שלושה ימים קיבלתי שלשול חזק מאד.

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול