נורמלקס לעומת לקסעדין

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

14/11/2010 | 20:54 | מאת: אילן

מה ההבדל בין החומרים הפעילים בנורמלקס ובלקסעדין? האם זה נכון שבנורמלקס ניתן להשתמש על בסיס קבוע, ואילו בלקסעדין עדיף להשתמש לעיתים רחוקות כיוון ששימוש ממושך עלול לגרום לתלול?

משלשלים אלו שייכים לקבוצות שונות של משלשלים: נורמלקס הנו משלשל אוסמוטי - PEG . תרופה יעילה זו, מקובל שאינה גורמת לתופעות לואי, נזק מצטבר או הסתגלות לקסעדין - משלשל ממריץ מקבוצת דיפנילמתאן - bisacodyl תרופה יעילה. בהתוויה לזמן קצר עקב כך "שנחשדה " בעבר בכל מיני השפעות לא טובות על מערכת העיכול. במינונים סבירים - הנחה זו מוטעית. יכולה להביא להסתגלות ולצורך להעלות מינון

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול