נורמלקס

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

23/09/2010 | 11:46 | מאת: יעקב

אני משתמש בנורמלקס מזה כשנה, לשביעות רצוני המלאה. לאחרונה השפעתו החלה פוחתת, ועקב כך הגברתי את המינון לשתי מנות יומיות, כמות כפולה מזו המומלצת. המינון המוגבר אכן הועיל מבחינת תכיפות היציאות ומרקמן. האם כמות כמות כזו על בסיס יום יומי איננה מוגזמת? מדוע, לדעתך, המינון הקודם לא הספיק? הרי גולת הכותרת של הטיפול בנורמלקס הוא אי הסתגלות של הגוף לתכשיר. האם ייתכן, לדעתך, שבמשך הזמן גם המינון הכפול לא יספיק ואני איאלץ להגבירו עוד יותר? מהי הכמות המקסימלית המותרת, לדעתך? האם בהגברת מינון הנורמלקס אין משום פיתוח תלות בתכשיר?

יעקב שלום בד"כ מקובל שאין הסתגלות של הגוף, אך זה אינו מוחלט (נכון לגבי כל תרופה משלשלת) ולכן יש אפשרות לעלות במינון. ניתן להגביר עד 4 מנות מקסימום. מעבר לכך - יש לשקול מעבר לתכשיר אחר

25/09/2010 | 22:02 | מאת: יעקב

תודה רבה על התשובה. בינתיים המינון המוגבר של הנורמלקס אכן עוזר, אך למקרה שהיעילות שלו תפחת עם הזמן ואיאלץ לעבור לתכשיר אחר כפי שהמלצת, על איזה תכשיר אתה ממליץ?

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול