קשיי התרוקנות

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

29/08/2010 | 22:08 | מאת: בת 22

סובלת כבר שנתיים מקשיי התרוקנות. היציאות לא בהכרח קשות\יבשות. למרות ששותה מספיק ואוכלת הרבה סיבים מתקשה לאפשר מעבר צואה. עשיתי בתל השומר בדיקות: אולטרסאונד של המעי הגס, סיגמואנדוסקופיה, מנומטריה אנו-רקטלית: תחושה ברקטום ירודה, מגה רקטום, אניזימוס, לחץ בסיסי נמוך. לא מצליחה לבצע פינוי צואה, וגם כאשר מתרוקנת זה תמיד מלווה במאמץ ורק חלק יוצא. לא מצליחה להרפות שריר טבעתי ולאפשר מעבר. הרופאת גסטרו שלי הפנתה לביופידבק עם בלון לתל השומר. האם כדאי לפנות לנוירולוג (כתוב בבדיקות המלצת רופא לבדוק עצבוב באיזור) ? האם כדאי לפנות לכירורג שמתמחה בפרוקטולוגיה? אין לי טחורים האם יש תרופות או ניתוח שיכול לעזור לי? אני משתמשת כל יום כמעט בנר גליצרין. אבילק לא משפיע עלי. גם פגלקס ובנפייבר, פסיליום לא עוזרים. גם סובלת מגזים ונפיחות וכאבי בטן ממש כל יום. פוגע מאוד בתפקוד בחיי היום-יום.

בת 22 שלום כדי לדעת מה נכתב בדיוק ומה הסבה להמלצות עלי לעבור על כל החומר הרפואי לגבי מצבך יש להתחיל בטיפול בביופידבק אנורקטלי

13/09/2010 | 09:50 | מאת: בת 22

אתה עובד גם עם מכבי? אני היתי לפני חצי שנה אצל רופאה אחרת, וכל מה שהיה לה להציע לי זה הביופידבק. הביופידבק תור המתנה ארוך, יתחיל רק בדצמבר בתל השומר. ובינתיים כבר שנתיים וחצי ומפתחת "תלות" בנקות גליצרין כי אין דרך אחרת.

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול