קוליטיס

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

28/08/2010 | 22:24 | מאת: אילנה

שלום לד'ר רון, אני סובלת מקוליטס מזה 5 שנים . לשמחתי לא היו לי התקפים רבים . אני לוקחת נר ראפאסל כל יום . לפני כשבועיים שוב התפרצה המחלה מלווה בדימום ויציאות רכות ולפעמיים גם לא יציאות הרבה מאוד גזים . אחרי כל ארוחה לא משנה מה אני אוכלת אני מרגישה מלאה בגזים. כרגע הגדלתי את כמות הנר לפעמיים ביום ויש הטבה אין בכלל דימום והיציאות אפילו יש עצירות וצואה קשה. רק שאני סובלת מהרבה מאוד גזים וקרקורים בבטן. רציתי לשאול האם הגזים הם תופעות של הקוליטיס או אכילה לא נכונה ודבר נוסף למה יש התקפים זה מאוכל או מצב נפשי? אוד לתשובתך, שבוע טוב אילנה

אילנה שלום לפי תאורך יש לך ככל הנראה פרוקטיטיס ולא קוליטיס (המחלה מוגבלת ל - 10 סמ האחרונים של המעי הגס). הגזים הנם תוצאה של פעילות חיידקית על תוצרי מזון המגיעים למעי הגס. דלקת פעילה יכולה בהחלט לשנות את אוכלוסיית החיידקים במעי. הסיבה להתקפים אינה ברורה כל הנ"ל שציינת + זיהומים במערכת העיכול יכולים להשרות התקפים

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול