סיבית תזונתיים והמוגלובין נמוך

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

01/08/2010 | 09:19 | מאת: אורלי

רמת ההמוגלובין שלי נמוכה (תוצאות בדיקת הדם: HB-10.8 RBC-4.12 HCT-34.4 MCHC-31.4) והשיער שלי נראה נורא חסר ברק ונשבר, הרופאה ביקשה שאצרוך כדורי ברזל אך הם גורמים לי לעצירות קשה והפסקתי,מאחר וגם ללא תוסף הברזל אני סובלת מבעיות עיכול (מעי מפותל. מעי רגיז...) ובאופן קבוע משתמשת בבניפייבר ופרוביוטיקה. קראתי שצריכה סיבים תזונתיים פוגעת ביכולת ספיגה של הברזל?! לא נמצא מקור אחר לאיבוד דם. לכן הוחלט שע"י תזונה נכונה אנסה להעלות את רמת הברזל. קראתי שויטמין C עוזר לספיגת ברזל?! האם כדאי כי בנוסף לבניפייבר אצרוך כפסולות של ויטמין C וכן שמרי בירה שישקמו את שערי ה"אומלל".ומה לגבי ההמוגלובין?!(בנוסף הרופאה נתנה לי גם כמוסות ויטמיןD וסידן-אני בת 46) תודה

אורלי שלום הסיבה העיקרית לאנמיית חסר ברזל בגיל הפוריות הנה המחזור החודשי את יכולה להפריד את צריכת הסיבים בשעות מנטילת כדורי הברזל וכך לא להגיע לאפקט של סיבים על הברזל. ניתן להחליף את כדורי הברזל. ויטמין C עשוי במידת מה לשפר את ספיגת הברזל

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול