עצירות אצל קשישה

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

11/05/2010 | 09:52 | מאת: שרית

דר' רון שלום, סבתי בת 91 ויושבת על כסא גלגלים בעקבות שבירת האגן. מאחר והיא עיוורת היא מרותקת לכסא מיום הנפילה ואינה מתהלכת בכלל. מאז ישיבתה על כסא הגלגלים החלה בעיית עצירות קשה. היא מקבלת תרופות באופן קבוע: אקסקונטין, משככי כאבים ולדילול דם. לעצירות היא מקבלת שמן אבילק יום כן ויום לא, לקסעדין כל ערב שניים בלילה. כל אלו לא עוזרים לטיפול ואף לא בהקלה בעניין העצירות. היא סובלת מאוד מתחושת "יש", אבל למעשה כשהיא מנסה לעשות היא אינה מצליחה בכלל. יש לה כאבים חזקים בעצם הזנב בעקבות תחושת העצירות. האם יש דבר נוסף לעשות או לנסות? היא סובלת מאוד מאוד תודה מראש, שרית

שרית שלום העצירות של סבתך הנה פונקציה של: 1. מצבה הגופני הכללי. 2. גיל 3. היותה מרותקת לכסא גלגלים 4. טיפול באוקסיקונטין יש להפסיק בהקדם את האוקסיקונטין ולעבור לטיפול ב- TARGIN אשר הנו אופייאט אשר משכך כאב אך ללא העצירות הנילווית לשימוש בחומרים אלו. במידה ואין הקלה ניתן לשלב בטיפול נורמלקס המתאים יותר לגילה

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול