שילוב בין משלשלים מסוגים שונים

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

01/05/2010 | 12:09 | מאת: נגה

אני משתמשת מזה כחודש בנורמלקס. בימים האחרונים היעיליות שלו פחתה מעט. האם יתכן שחלה הסתגלות של המעי לתכשיר? אני מעוניינת לשלב בין הנורמלקס האוסמוטי למשלשלים מסוגים אחרים. מהי ההמלצה שלך בסוגיה זו? האם אתה ממליץ לשלב את הנורמלקס עם תכשירים המכילים סיבים, עם אלו הממריצים את פעולת דופן המעי (דוגמת לקסעדין) או עם חומרי סיכה (דוגמת שמן פראפין)? האם אתה יכול לתת המלצה על תכשיר ספציפי שיעיל במיוחד בשילוב עם נורמלקס? בשילוב של שני תכשירים, האם רצוי ליטול את שניהם בו זמנית, או שעדיף לקחת אותם בזמנים אחרים במשך היום? תודה רבה על השירות הטוב והמהיר הניתן על ידך במסגרת הפורום וסליחה מראש על ריבוי השאלות.

נגה שלום 1. בהחלט אפשרי שקיימת הסתגלות של המעי. ניתן ללא חשש להעלות את המינון 2. בהמלצות האיגוד האמריקאי לגסטרואנטרולוגיה נראה שאין יתרון במשלב תרופתי לעצירות על פני תרופה בודדת. המלצתם למצות תרופה במינונים עולים. 3. באם משלבים נשמע הגיוני לשלב עם תרופות כסיבים - קונסיל או תרופה כיובסלקס. בקו שני הייתי משתמש בממריצים כלקסעדין

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול