שלום, תרופת ריספרדל גרמה לעצירות קשה

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

21/03/2010 | 18:14 | מאת: ש

של יציאות אחת ל-10 ימים והיציאות היו קשות כמו אבן גדול עם דם . וגם שהיו יציאות ההרגשה הייתה שלא הכל יצא. לאחר הפסקת התרופה, היציאות אחת ל3 ימים אבל עדיין יוצא כמו בעצירות, קשה, והרגשה שבמעיים לא עובד. לפני התרופה היו יציאות טובות כל יום.. זה אמור להסתדר מתישהו? יש לזה טיפול? תודה רבה על העזרה.

ש שלום ריספרידל הנ תרופה הפועלת על קולטנים לסרוטונין ודופאמין במוח. תרופה זו יכולה לגרום לעצירות ב - 10-12% מהנוטלים אותה במידה ואמצעים תזונתיים אינם עוזרים (בעיקר שתיה מרובה ותזונה עתירת סיבים) ואתה חייב להמשיך בתרופה זו, יש לקחת חומרים משלשלים כסיבים \ PEG \ לקטולוז

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול