עצירות קשה לאחר ניתוח להסרת גידול במעי הגס.

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

02/03/2010 | 16:18 | מאת: אפרת.

שלום רב. אימי בת ה-60 עברה ניתוח להסרת גידול ממאיר במעי הגס לפני כשנתיים.הגידול הוצא במלואו,והיא לא היתה זקוקה לשום טיפול כלשהו למעט ביקורות תקופתיות.הבעיה היא שמאז הניתוח החלו עצירויות מאד קשות.דבר שהיא לא סבלה מהן לפני כן.היום,היא לא יכולה להתרוקן ללא לקיחת כדורים וזה גם לאפשוט.היא אמורה לשתות את הכדורים ורק ביום המחרת היא תוכל להתרוקן כשזה בעצם נמשך כמעט לאורך כל היום.תקופה היא השתמשה בסירופ אבילק אך לאחר זמן מה הוא כבר לא השפיע.היא ניסתה מיני טיפולים אחרים שאף הם לא הועילו.הוסבר לנו שהסיבה לכך היא שהגידול היה במקום נמוך במעי ולכן חיבור ההשקה הינו נמוך.וען עקב הניתוח ישנה צלקת במעי ואלו הם הגורמים לעצירות.המצב הינו מאד קשה על אימי.הן מבחינה פיזית והן מבחינה ריגשית.היא חוששת לצאת מהבית שמא לפתע יתקוף אותה הצורך להתרוקן.לאתמיד היא מספיקה להגיע לשירותים,ולכן היא לעיתים מתלכלכת.וכמובן הריצות הרבות לשירותים והישיבה הרבה(היא מרגישה שהיא רוצה להתרוקן וללא הצלחה)שגורמת לה לכאבים ולטחורים.שאלתי היא:האם ישנו איזשהו טיפול על מנת שיקל על אימי את הבעיה?האם ניתוח יכול לשנות לה את המצב?נאמר לנו שעל מנת לשנות את המצב ע"י ניתוח היא תצטרך להית מחוברת קבוע לשקית.דבר שבואנו לא מעונינים כלל.אודה על מענה וייעוץ במהרה.אלפי תודות.

אפרת שלום לא כתבת באיזה אזור אנטומי היה הגידול ומה סוג הניתוח שעברה. במשתמע ממכתבך אני מניח שמדובר בגידול בחלחולת והיא עברה ניתוח כריתה קדמית. הסיבות לעצירות במקרה זה הן רבות, ביניהן הצרות באזור ההשקה \ פגיעה בעצבי האגן \ פגיעה בתנועתיות המעי הגס \ הפרעה בתפקוד החלחולת. ממליץ שתפני ליחידה להפרעות בתפקוד ותנועתיות מערכת העיכול, המכון הגסטרואנטרולוגי, מרכז רפואי תל-אביב 036974463 . נעשה את המיטב לעזור לאמך

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול