שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

14/01/2010 | 12:33 | מאת: צפי

שלום ד"ר ישי, אמא שלי בת 77 סובלת בחודשים האחרונים מעצירות קשה מאד. כל השיטות הטבעיות של פשתן, שזיפים, סיבים, לא עוזרת לה, וגם סירופ שהיא לוקחת שני פקקים ביום (לא זוכרת את השם), לא עוזרים לה. חשוב לציין שהיא מקבלת המון תרופות, גם פסיכיאטריות, גם לשינה, גם לחץ דם, וגם סוכר. מה עוד אפשר לעשות כדי להקל עליה? (מלבד חוקנים)

16/01/2010 | 09:06 | מאת: נגה

משקה מצמח האלוורה יכול מאוד להקל ולסייע לאמך. יש לנו נסיון טיפולי מדהים עם אנשים בגיל ובמצב דומה לזה של אמך. אשמח לענות על כל שאלה 050-4405999

צפי שלום 1.ראשית יש לברר באם עברה בדיקות דם כלליות לאחרונה וקולונוסקופיה "בתוקף" 2. תרופות שונות יכולות לגרום \ להחמיר עצירות. יש לבדוק באם חל שינוי לאחרונה 3. במידה והבנתי נמכונה הסירופ הנו לקטולוז - במידה ואכן כך ניתן להגדיל את המינון משמעותית - 30גר 2- \ יום. במידה ואין הקלה ניתן לעבור לתכשיר אחר כפוליאתילן גליקול \ משלשלים ממריצים.

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול