התמכרות למשלשלים

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

26/06/2009 | 20:32 | מאת: שירן

אני בת 25.עבר עשיר של שימוש במשלשלים(לקסדין) בכמויות גדולות מאוד(מעל 50 ליום..).במהלך השנים נעשו ניסיונות של גמילה,כל אחד אמר לי משהו אחר.רגישה לסיבים,מגנזיום לא עזר,מיקרולט לא עשו כלום. לאחרונה התחלתי להשתמש באיזילקס.4 כדורים ביום,וזה עוזר לי.האם טוב יותר מהלקסדין??מהו מנגנון הפעולה שלו??והאם ישנו פתרון כדי להגמל מהמשלשלים לצמיתות,או לפחות לרדת במינון,אבל שתהיה השפעה? פעם אחרונה הייתי עם עצירות של 3 שבועות,דקירות בבטן,בחילות וכאבי ראש ואז נשברתי וחזרתי שוב.יש לציין שאני עוסקת בספורט באופן קבוע,שותה הרבה מים ותזונתי הינה מאוזנת ובריאה.כמו כן,לפעמים מופיע דימום שנראה חיצוני מפי הטבעת בניגוב,שעובר וחוזר לסירוגין. אשמח לעצה כי אני כבר נואשת או אפילו אם תוכלו להפנות אותי לטיפול.

איזילקס הנה תרופה הממריצה את המעי לעבוד מוטורית. שייכת לקבוצת תרופות הנקראת דיפנילמתאן בקובצה זו נמנים: פנולפתלאין (איזילקס), ביסאקודיל (לקסעדין\עצירות), סודיום פיקוסולפאט (פיקולקס) בתרופות אלו ניתןלהשתמש במינונים סבירים עד להופעת "הסתגלות" המעי (טכיפילקסיס). לאחר מכן יש הגיון למעבר לתרופה מקבוצה אחרת. ממליץ על תרופות מקבוצת PEG (נורמלקס\פגלקס) אשר אין בהן הסתגלות לתכשיר ואין בד"כ תופעות לואי בשמוש ממושך

02/02/2010 | 23:24 | מאת: חנה

שלום, אני מבינה את הבעיה שאת נמצאת בה, אני נמצאת במצב דומה, אני גם נורא נורא רוצה להפסיק עם המשלשלים, אנא המליצו לי בבקשה על תרופה שתעזור למערכת העיכול שלי לתפקד כרגיל

30/10/2011 | 11:13 | מאת: לוי אסתי

מאז שאני מכירה את עצמי אני משתמשת בכל מיני תכשירים או תרופות גם ביובלקס ומאז שהורידו אותו ניסיתי כל תכשיר אפשרי טבעי ורפואי ושום תכשיר לא עוזר לי כמו היובלקס. מה אפשר לקחת במקום ושיעזור לפחות לפעם אחת ביום.אני בת 61

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול