קשיים ביציאה לאדם מוגבל

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

24/12/2009 | 12:56 | מאת: איש אחד

אבי בן 73 מרותק למיטה ואינו מתקשר. כמו כן מטופל שנים רבות בתרופות ליתר לחץ דם. בשנה האחרונה סובל מקשיים מאוד גדולים ביציאה (המלווים במתחים והתכווציויות של כל הגוף) למרות שימוש בשמן פרפין, מאכלים המסייעים ליציאה וכו'. לעיתים קרובות הצואה יבשה וקשה. מים הוא שותה בכמות מספקת. נראה שיש גם גירוי בפי הטבעת. שאלתי: מה ניתן לעשות כדי לעזור לו ולהקל על היציאות? תודה.

"איש אחד" שלום אינני יודע מה הסיבה שאביך מרותק למיטה - מן הסתם יש לה חשיבות. עצם השכיבה הממושכת במיטה הנה סיבה טובה לעצירות קשה. יש לבדוק שמבחינה קלורית ונוזלים אביך מקבל את מה שהוא זקוק לו. במידה וכן - יש לטפל בעצירות בצורה אגרסיבית יום יומית עקב הסיכוי הגבוה לפקקי צואה (FECAL IMPACTION ). יש להשתמש בתכשירים מבוססי PEG \ לקטולוז \ ממריצים ולשלב בחוקנים. הפרפין טוב אך בגיל המבוגר יש סכנה של אספירציית החומר לריאות ויצירת דלקת ריאות כימית.

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול