עצירות לאחר צילום

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

12/12/2009 | 16:15 | מאת: יעל

לפני כשבוע עשיתי צילום של המעי הדק (בעקבות אבחון של קרון מלפני שנים שלא נמצא במעי הגס) על מנת לבצע את הצילום נדרשתי לשתות חומר לבן (לא זוכרת את שמו) בימים הראשונים היתה לי תחושה של "אבנים" בעקבות החומר מה שגרם אצלי לעצירות קשה (למעט ביום של הבדיקה) נכון לעכשיו על פי תחושתי החומר אינו נמצא בגופי אך נותרתי עם עצירות קשה. אני מפחדת להתמכר לאיזה שהוא חומר לכן מבקשת את המלצתך (חשוב לציין לפני הבדיקה היו לי מקרים של עצירות אך מעולם לא נמשכה כל כך הרבה ימים, היציאות לפני הדיקה היו ברוב הזמן תקינות).

יעל שלום החומר ששתית הנו בריום סולפאט. חומר זה אכן יכול לגרום לעצירות. בד"כ מומלץ לשתות הרבה לאחר הבדיקה כדי להמנע מתופעות אלו. עצתי שתנסי אמצעי זה בימים הקרובים. במידה ואין שפור - לקחת לתקופה קצובה משלשלים אוסמוטיים - PEG \ לקטולוז, או ממריצים - ביסאקודיל \ סודיום פיקוסולפאט

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול