עצירות והפרעה בהתרוקנות

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

10/12/2009 | 19:52 | מאת: יורם

שלום ד"ר, מזה כמה חודשים אני סובל מעצירות והפרעה בהתרוקנות. לפעמים קשה לי לצאת למרות שיש לי רצון לצאת וכאשר אני מצליח ההתרוקנות אינה מוחלטת ואני צריך לשירותים שוב. לפעמים נדרשות שלוש 'ישיבות' עד להרגשת התרוקנות מוחלטת. הדבר מעיק ביום יום. ביקרתי אצל רופאת המשפחה, שלא חקרה מידי את הסימפטומים ובמהירות החליטה על בדיקת קולונסקופיה וחשד לטנזמוס. הרגשתי היא שלא נסתה לברר בדיוק מה הבעיה. השאלות שלי - א. מה יכולות להיות הסיבות לבעיה שתיארתי ? ב. האם זו הבדיקה הנכונה במיוחד לאור הסיכון (גם אם הקטן) הכרוך בבדיקה. ג. מה המלצותך לבדיקות / טיפול ? תודה רבה, יורם

יורם שלום 1. הסיבות לתופעות הנן הפרעות בתפקוד חלחולת - פי הטבעת. האמצעים לבירור נושא זה הנם מנומטריה אנורקטלית (בדיקת לחצים ותפקוד מוטורי \ תחושתי - עצבי של פי הטבעת והרקטום) ווידאו פרוקטוגרפיה (צלום מנגנון ההתרוקנות) . בהתאם לממצאים ניתן לקבוע טיפול. לגבי קולונוסקופיה - מעל לגיל 50 \ קיום גורמי סיכון \ "דגלים אדומים" - יש לבצע קולונוסקופיה. הסיכון הקיים בקולונוסקופיה קטן מאד - 1.5-2 פרומיל.

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול