שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

22/11/2009 | 14:49 | מאת: גיל

אבא שלי בן 72 סובל ממגוון מחלות-סכרת סוג 2 מטופל בנובנורון 2מ"ג 3 פעמיים ביום+5 יחידות לנטוס,פרוקור100מ"ג ודיאובן 80 פעם ביום,פוסיד 40 החל ממרץ השנה לאחר אירוע מוחי שפגע בשיווי משקל שלו נוסף פלביקס75 מ"ג,אספרין 100 .סובל מעצירות שנמשכת שנים ולאורך השנים הייתה לו יציאות קטנות פעמיים בשבוע, לפני כשבועיים לאחר שהעצירות נמשכה כשבוע פנינו לאחר התייעצות למיון כירורגי וביצענו חוקן גדול כולל מים ולא יצא כלום. במסגרת הבדיקות דם זיהינו נתרן נמוך 117 ונשארנו באישפוז והנתרן נכון להיות 137. במסגרת המחלקה בוצע 2 צילומי בטן וזוהתה הרבה צואה, בוצעה גם צילומי אולטרסאונד כולל חומר ניגוד מלעלה ומלמטה והחומרי הניגוד ניפגשו וטופלנו בליבולק 30 מ"ל פעם ביום+ פרפין 30 מ"ל 3פעמים ביום בנוסף חוקן בינוני פעם ביום. התוצאה הייתה שיחרור של צואה רכה.הישתחררנו כולל הפנייה לקונולוסקופיה, ביצענו את הקונולוסקופיה ועקב הכנה לא מספיק טובה עם פיקולס הצליחו לראות 75 אחוז מהמעי הגס ונישלחנו לביצוע סי טי של ה-25 אחוז הנוספים, כרגע אנחנו מטפלים בעצירות באמצעות ליבולק פעם ביום בבוקר פלוס פרפין 30 מ"ל פעמיים ביום.אנחנו כשבוע אחרי הקונולוסקופיה והייתה רק יציאה אחת וכבר היום השלישי שאין יציאה למרות הטיפול עם הליבולק והפרפין, שאלתי האם התכשיר נורמלקס יכול להתאים לנו? או עצה להתכשיר אחר עד שנסיים את ההליך הבירור.

גיל שלום בעיותיו של אביך מורכבות ביותר ואינן לפורום זה לשאלתך - נורמלקס בהחלט יכול להוסיף. יש להמתין בסבלנות לאחר קולונוסקופיה כי בהחלט אפשרי שפעילות המעי איטית אצל אביך (משנית לסוכרת והפרעות במלחי הדם) וההתאוששות עשויה לקחת זמן ארוך יותר. ניתן להעלות את מינון הלבולאק או להחליפו בנורמלקס ולנטר את המינון לפי הצורך. יש להמנע מלהגיע למצב של שלשול

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול