נורמלקס

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

08/11/2009 | 06:23 | מאת: הודיה

בס"ד שלום ד"ר ישי, עברתי לפני כמעט 3 חודשים כריתה תת שלמה של המעי הגס עם השקה אילאו-רקטלית בגלל עצירות כרונית קשה. אני עדיין סובלת מעצירות )o: ויכולה להסתדר פחות או יותר רק אם אני אוכלת דיאטה רכה-נוזלית (לפחות עכשיו זה עוזר, לפני ניתוח גם זה לא עזר, אבל אני מפחדת שבעוד כמה חודשים גם זה לא יעזור). אם אני אוכלת מוצקים, הצואה נעשית ממש קשה ויבשה וכמעט ואין לי יציאות. קשה מאוד להימנע לגמרי מאוכל רגיל ורציתי קצת מידע על נורמלקס, האם הוא יכול להתאים לי, הכוונה האם הוא מתאים לאנשים בלי מעי גס? האם ישנו נזק בשימוש קבוע וממושך? האם אפשר לקחת כל החיים? האם הוא גורם להתמכרות וצריך להגדיל את המינון עם הזמן? אני פשוט זקוקה להקלה כרגע. תודה

הודיה שלום פוליאתילן גליקול יעיל בעיקר במעי הגס אך יכול להשפיע גם במעי הדק (קשור לזמן מעבר במעי).לפי הידע הרפואי הנוכחי - אין נזק או הסתגלות בשימוש ממושך. לגבי "כל החיים" - אין אינפומציה רפואית

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול