הפרעות יציאה

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

06/11/2009 | 11:29 | מאת: ישראל

שלום לך ד"ר, כתוצאה מפגיעה בחוט השדרה, אני רתוק לכסא גלגלים. אחת התופעות של מצבי, היא חוסר פעילות גופנית, ולכן הנ"ל משפיע על פעולת המעיים. אני סובל ממאמץ בעת ההתרוקנות, כולל התרוקנות חלקית. בעבר השתמשתי במיקרולט, ויעילותו קטנה. בהמלצת רופא, אני משתמש במלח אנגלי (מגנזיום) וזה עוזר. האם יש סכנה בשמוש קבוע של המלח האנגלי? האם יש תחליפים, והאם רצוי לגוון? האם הנורמלקס יכול לסייע לי בעתיד? אודה לעזרתך

ישראל שלום 1. אינני יודע באיזה חוליה נפגעת ומה מידת חומרת \ שלימות הפפגיעה בעמוד השדרה - יש לזה כמובן משמעות לגבי סוג העצירות 2. מלחי מגנזיום ונורמלקס (פוליאתילן גליקול) משתייכים לאותה קבוצה של משלשלים אוסמוטיים. המגנזיום נספג מחלל המעי ובמינונים גבוהים יכול להתבטא בהרעלת מגנזיום - ירידה בלחץ דם, הפרעות בקצב הלב, דיכוי מרכזי הנשימה וכניסה למצב של הכרה מעורפלת וירידה ברפלכסים עיצביים. יש להזהר בכמות המשלשלים מכילי מגנזיום. פוליאתילן גליקול בטוח בשימוש כי אינו נספג 3. לגבי גיוון - אי מחקרים מבוססים על משלבי משלשלים או תוכניות של מעבר מסוג משלשל אחד לשני - אם כי הרעיון נשמע הגיוני ואולי אף מתבקש

06/11/2009 | 13:39 | מאת: ישראל

ד"ר יקר תודה לתשובתך! הפגיעה היא בחוליות c5-c6. אני משתמש בחצי כפית של מלח אנגלי, כאשר הכמות המומלצת היא כפית. מתשובתך הבנתי את הסיכון הכרוך בהגדלת הכמות, כמובן שאקפיד לא להעלות את הכמות. האם יש חשש במינון כפי שציינתי, אך קבוע לאורך זמן? אתייעץ עם רופא,ואבדוק את השימוש בנורמלקס. תודה על עזרתך.

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול