עצירות והתרוקנות לא מלאה

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

26/06/2009 | 11:47 | מאת: אפי

שלום, אני בן 35,בריא בדרך כלל, מזה כמה שנים ברציפות התחלתי לסבול מבעיות של עצירות, פניתי לגסטרו וביצעתי בדיקות שבינהם בדיקת קולונסקופיה אשר לא הניבה תוצאות חריגות, לטענת הגסטרו אני סובל מזה שאני לא מתרוקנן לגמרי, אשר זה גורם אי-נעימות אני נתקע למעלה מעשרים דקות בשירותים, רופא הגסטרו נתן לי טיפול תרופתי של לופריד, קולפרמין, ואגיוקור, ובנוסף אני נוטל סיבים תזונתיים בשם בנפייר, אשר מקילים מעט, השאלה האם הטיפול התרופתי יעיל לאורך זמן, האם יכול להיגרם נזק כלשהו מנטילת התרופות הנ"ל תקופה ארוכה, והאם יש טיפול אחר אשר יכול לפתור את בעייתי לגמרי. בנוסף אציין כי אני משתדל לאכול בצורה מאוזנת עפ"י הנחיית דיאטנית, אני גם רגיש ללקטוז, ואני גם משלב פעילות ספורטיבית ופיזיוטרפיה לחיזוק שרירי האגן. אודה לתשובה ממומחה בהקדם. תשובתם מאוד חשובה לי.

אפי שלום יש לעבור בירור פיזיולוגי מלא של רצפת האגן כדי לאתר את הבעיה. טיפול תרופתי בד"כ יעיל לאורך זמן אם כי לעיתים תרופות מסויימות מפסיקות להשפיע עקב תהליך של "הסתגלות " המעי לופריד הנה תרופה הנתנת בד"כ לשלשול\חולשת סוגר פי הטבעת אשמח לעזור בנושא

26/06/2009 | 21:05 | מאת: אפי

ד"ר רון בן ישי שלום רב, תודה על תשובתך, אך לא הבנתי מה זה בירור פיזיולוגי מלא של רצפת האגן, איזה בדיקות צריך לבצע? או מה משמעותהנושא הזה. לתשובתך אודה.

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול