מיואשת כבר

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

24/10/2009 | 20:55 | מאת: טלוש

אני בת 31, סובלת מעצירות כבר 10 שנים. בחמש שנים האחרונות הבעיה החמירה, הייתי משתמשת בטיפות יובסלקס 12 טיפות ביום יום כן יום לא, ומידי פעם (פעם בחודש... לא קבוע) 1-2 כדור לקסעדין. לפני 3 שנים עשיתי סדרת טיפולים אצל דר' סאקר 12 שטיפות קולוניק, וטופלתי בכדורים טבעיים כשנה + תזונה יותר בריאה. לאחר מכן,הפסקתי עם הכדורים הייתי שנה "נקייה" והיו לי יציאות תקינות כל יום. עכשיו... בעיית העצירות חזרה, אני לא יודעת מה אני עושה לא בסדר, אני אוכלת בריא(למרות שאנימקשקשת גם ממתקים וכו,..) לא נוגעת במזונות שאני יודעת שלא מיטיבים איתי כגון בורקסים ובצקים למיניהם, שותה ליטר וחצי מים ביום, אוכלת פירות וירקות,אוכלת מזונות בעלי סיבים תזונתיים ועדיין... היציאות הם פעם-פעמיים בשבוע, בכל יציאה 3-4 כדורים קשים והרגשה תמידית של נפיחות בבטן. יש לציין שאני לא עושה ספורט (חוץ מלרדוף אחרי הבן שלי בן שנתיים) אני שותה כ-3-4 כוסות נס קפה ביום, אוכלת קצת שוקולד כל יום, ומה שכן.. בעבודה לפעמים יש לי צורך להיכנס לשירותים אבל אני דוחה את זה כי גם אם אני אלך לשירותים לא ייצא כלום כי יש לי מעין "פחד משירותים זרים". זהו... אני בדיכאון מכל המצב הזה, מרגישה כבדה, ולא חייכנית. לפני 4 ימים עשיתי חוקן ביתי מרוב ייאוש, לאחר מכן הרגשתי טוב אבל עכשיו אני שוב סובלת. מה יש לי ?!?!? נמאס לי כבר מההרגשה הזאת. ניסיתי פגלקס לפני כחודש אבל חוץ מגזים לא קרה כלום. מה דעתך ? תודה

טלוש שלום אחד הגורמים החשובים המתוארים בעצירות הנו התאפקות מכוונת. מנגנון זה בולט בעיקר בגיל הילדות ובנשים במהלך השירות הצבאי לטובתך - המנעי מהתאפקות מכניסה לשירותים בעבודה. לגבי העצירות ממליץ שתעברי בירור ביחידה לפרעות בתנועתיות מערכת העיכול, המרכז הרפואי תל-אביב, כדי שנוכל להגדיר את מנגנון העצירות טל - 03694463

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול