עצירות הגורמת לפיסורה

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

02/02/2014 | 13:45 | מאת: רז

אני מטופל בניפדיפין עקב פיסורה. תוך כדי הטיפול אני לוקח נורמלקס שעוזר לי מאוד. אחרי כחודש טיפול הפסקתי בהדרגה לקחת נורמלקס, תוך הקפדה על אכילת סיבים ושתייה מרובה - בעזרת דיאטנית. הצואה שלי ממשיכה להיות רכה ובתדירות של פעם ביום עד פעם ביומיים. הבעיה שלפעמים, סתם ככה יש יום אחד שהצואה נהיית קשה (ויום אחרי היא חוזרת להיות רכה), ופותחת לי את הפיסורה שוב. אני לאיודע למה זה קורה, אני מקפיד על אכילה נכונה כל יום. חזרתי לקחת נורמלקס כדי להבטיח שגם הפעמים הבודדות האלו לא יחזרו על עצמן כדי שלא תחמיר הפיסורה. רציתי לשאול למה זה קורה, והאם יש מניעה לשימוש ארוך טווח בנורמלקס. תודה רבה.

רז שלום איננו יודעים למה זה קורה. קיימת וריאביליות רבה בפעילות המעי הגס והחלחולת באופן יום יומי כמעט. מושפע בעיקר מנושא של אורח חיים \ הרגלי תזונה \ שעות שינה \ מתח נפשי \ וכדו. רפואית אין לשינויים אלו כל משמעות למעט מקרה חריג כמו שלך. אין מניעה משמוש ממושך בנורמלקס. השאלה היא אם לאחר טיפול תצטרך אותו - אני מקווה שלא

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול