עצירות כרונית

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

25/06/2009 | 18:14 | מאת: שקדנית

שלום רב, אחותי בת 57 , סובלת שנים מעצירות כרונית. במשך השנים נהגה ליטול משלשלים כדי להתגבר על הבעיה. יש לציין שהיא אישה רזה המקפידה על פעילות גופנית סדירה . פרט נוסף שייתכן וקשור הוא שהיא סובלת מכולסטרול גבוה אולם לאחרונה החלה ליטול תרופה להורדת הכולסטרול וכן תזונה מיוחדת בהמלצת דיאטנית. מה עוד עליה לעשות כדי לעזור לה להתגבר על העצירות הכרונית שלה ( פרט לסיבים תזונתיים) ?

שקדנית שלום על אחותך לעבור בדיקות דם + קולונוסקופיה (בירור במתאים לגילה) במידה והבדיקות תקינות עליה לפנות למרכז המתמחה בהפרעות בתנועתיות מערכת העיכול לשם בדיקות פיזיולוגיות להערכת תנועתיות המעי הגס

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול