עצירות ממושכת לאשה מבוגרת

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

07/07/2013 | 09:51 | מאת: רון

שלום, אמי בת 90, חולת אלצהיימר, אושפזה לפני כשנתיים בשל חסימת מעיים ואבני צואה ועצירת שתן. מאז שחרורה מבית החולים ועד לפני כשבועיים המצב היה תקין - יציאות ושתן באופן רגיל (בחיתול). לפני כשבועיים שמנו לב לכך שהיציאות פחות כמו גם הכמות של הקיבה ושל השתן. במשך 5 הימים האחרונים לא נתנה קיבה כלל ושתן בכמות קטנה יחסית. לפיכך בקשתי שתקבל נורמלקס מאתמול וכמו כן בקשתי מאבי להפסיק לתת לה כדורי קלציום שלקחה ליתר ביטחון משום שהבנתי שכדורים אלו גורמים לעצירות וכן להפסיק לתת לה גבינה לבנה שגם יכולה לגרום לעצירות. מה דעתך ומה עלינו כדאי לעשות בנידון? תודה

רון שלום במקרה כמו של אמך יש לטפל אגרסיבית בעצירות. נורמלקס מוגדרת כתרופה בטוחה. הייתי נוקט יד חופשית בכמות היום יומית. 1-4 מנות לפי הצורך. אם יש התנפחות הבטן - ככל הנראה מדובר בחסימה על רקע גושי צואה - אז יש להעזר ברופא \ אחות לניקוז גושי הצואה ידנית \ חוקנים במידת האפשר

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול