סופרלס

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

08/04/2013 | 23:06 | מאת: ריטה

ד"ר ישי רון, שלום רב אני נוטלת סופרלס במשך כשבועיים-שלושה כבר. לאחרונה שמתי לב לתופעה מדאיגה: כמויות לא קטנות של דם מפי הטבעת, ובנוסף, גם חתיכות שלמות של אוכל שאכלתי באותו היום, או יום לפני כן. האם זה טבעי שדבר זה יקרה, או שמא עליי לדאוג? כמו כן, האם זה עלול לגרום להשמנה? נאמר לי שבולימים שלמעשה לא נשאר להם אוכל בקיבה גופם נכנס למגננה ומשמין כתוצאה מההקאות? הייתכן וקורה לי דבר דומה? תודה רבה

ריטה שלום הדם ככל הנראה עקב טחורים \ פיסורה משנית למאמץ יציאה. לעיתים יוצאות פיסות אוכל בלתי מעוכל - זה אינו פתולוגי. אינני יודע אם סובלת מהפרעות אכילה. הסופרלס בד"כ אינו גורם להשמנה. הגוף נכנס ל"מגננה" רק במצבי סטרס של הרעבה עצמית וכדו

09/04/2013 | 15:49 | מאת: ריטה

ירון שלום, אינני סובלת מהפרעות אכילה. שמעתי שבולימים שמקיאים את האוכל שהם אוכלים משמינים כתוצאה מזה, כי הגוף נכנס למגננה היות והאוכל לא נשאר בגוף. היות ויוצאות לי לא מעט חתיכות אוכל לא מעוכל, חששתי שאולי נוצר אפקט דומה, כי האוכל איננו נשאר בגוף. מז"א "בדרך כלל"? יש מקרים שבהם נטילת הכדורים גורמת להשמנה? מצפה לתשובתך המהירה, ריטה

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול