שאלה

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

03/03/2013 | 16:17 | מאת: הלן

בת דודתי הייתה מכורה למשלשלים שנים וכעת היא לא יכולה ללכת לשירותים בלי המשלשלים, גם המשלשלים הטבעיים לא עוזרים לה, אפילו לא נורמלקס היא אומרת שהיא לקחה 5 מנות ביום וזה עדיין לא עבד למרות שהיא שתתה גם 2ץ5 ליטר לאורך היום ואוכלת הרבה סיבים, אמרתי לה שאשאל כאן אחרי שקראתי בפורומים באינטרנט, האם אדם שגרם למעיים שלו להיות עצלים בגלל משלשלים יכול לעבור ניתוח שיקל עליו? כמו הניתוח שקראתי עליו כאן של הקטנה של המעי הגס? אין לה בעיה של זמן מעבר נראה לי כי זה משהו שהיא יצרה לעצמה יש לנו במשפחה היסטוריה של מחלות כבד כך שהיא לא רוצה להמשיך לקחת משלשלים ולפגוע לעצמה בכבד ובכליות, האם ניתוח כזה עוזר לכל האנשים שסובלים מעצירות לא משנה מה הסיבה? תודה

הלן שלום. עירבת כאן מספר תחומים שונים ממליץ על בירור פיזיולוגי מקיף של העצירות לפני ההחלטה על ניתוח

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול