עצירות כרונית

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

24/08/2009 | 03:39 | מאת: חיה

שלום. מאז ומתמיד אני סובלת מנטיה לעצירות. לאחרונה אובחנתי עם אבנים בכיס המרה וכבד שמן (אני מתרגמת מאנגלית fatty liver) כל זה ביחד עם העובדה שיש לי עצירות נראים לי קשורים. העצירות שלי מתבטאת ביציאות מעטות וקטנות. לאו דווקא ביציאה קשה. הרופא עשה לי צילום בטן וראה שמערכת העיכול שלי מלאה מלאה לגמרי עד למעלה. הוא היה ממש בהתפעלות מהעובדה שבגילי כזה דבר יכול לקרות (28) לקחתי בעצתו לקסטיב שלא עזר לי בכלל. לפעמים אני לוקחת תוסף תזונה סיני שעוזר לי ליציאות יותר תכופות ועדיין לא מספיק. מה יכולה להיות הסיבה??

חיה שלום אין קשר ישיר בין אבני מרה ו\או כבד שומני לעצירות למעט קשר שתואר 1. בחולים עם עודף משקל \ השמנת יתר 2. חולי סוכרת

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול