עצירות שנים

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

19/08/2009 | 16:23 | מאת: nhil

אני סובלת מעצירות 20 שנה!השתמשתי בהרבה סיסים ותכשירים,כבר שנה אני משתמשת ב"איזילקס"וזה גורם להתרוקנות הבטן בבוקר,אני נוטלת כל יום כדור והתחלתי לקחת 2 כדורים,השאלה מה אעשה ברמדאן שאני צמה מ4 בבוקר עד 7 וחצי בערב, מה יקרה אם אשלשל בזמן הצום?ומה עם הגוף שלי האם הכדורים הנ"ל משפיעות לרעה?אם כן מה אתה ממליץ?

nhil שלום כדורי איזילקס מורכבים מהתכשיר פנולפתלאין 120 מג, אשר הנו משלשל ממריץ. כדורים אלו יכולים לגרום בשימוש ממושך לתופעת מלנוזיס קולי אשר הנה צביעה של המעי הגס בצע שחור מנומר. כנראה שאין משמעות קלינית לצביעה זו. שמוש ממושך בכדורים אלו יכול להביא ל"הסתגלות" המעי ולצורך בעליה במינון. כל עוד עוזר במינון הנוכחי - תמשיכי. לגבי שלשול - אם הגעת לכך את צריכה לרדת במינון

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול