קושי ביציאה אניזמוס, הרעה במצב

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

10/10/2011 | 08:06 | מאת: אריק

שלום ד"ר ישי לפני חודשיים לערך נמצא אצלי אניזמוס לאחר בדיקת מונמטריה ודפקוגרפיה, בשבועיים האחרונים הכאב התעצם עד כדי שאיני מסוגל לעשות דבר כמעט כולל ללכת לעבודה כמובן. קיבלתי הפנייה למרפאת כאב לקבלת זריקה קאודלית, במשך כשבעה ימים הזריקה לא עזרה כלל ואף הכאבים גברו. לאחר אותם שבעה ימים התחלתי לקחת כדורי ליריקה שנתנו לי במרפאת הכאב ומאז ישנה הטבה בכאבים שאיני יודע האם זו השפעה מאוחרת של הזריקה או של הכדורים. במקביל לכך קרו שני דברים שמדאיגים אותי : 1.בעבר חשתי חסימה במעבר בזמן יציאה אך בעיקר כאשר היציאות היו פחות רכות. כיום החסימה התגברה עד מאוד והאזור ממש סגור והשריר ממש כווץ. בעבר לפני יציאה הרגשתי לחץ על אזור פי הטבעת וכיום הלחץ הזה קטן יותר אך יש תחושה של עומס (כאילו אני מרגיש שהמובילות נמוכה יותר) ובזמן יציאה אני צריך ללחוץ מאוד חזק עד כדי נזק אני מרגיש כי לשריר ממש קשה לזוז. אני מרגיש שאני ממש צריך ללדת את היציאה לחיצה חזקה ואז הרפיה וכך הלאה ואז היציאה ממש נתקעת במפתח עד שאני מצליח בלחיצות להוציא חלקים קטנים ואם נתקע גוש גדול אז זה כואב מאוד ומקשה מאוד להוציאו וכמעט בלתי אפשרי. אפילו לפני מספר ימים פשוט נאלצתי להשתמש בחוקן וגם אז היה הנוזל יצא מהר ובכדי להוציא את שאר היציאה היה צריך ללחוץ על השריר שיפתח וגם כאן הייתה פעולת כיווץ שלו. 2.לפני מספר ימים ניסתי לסכך את האזור ובזמן שהכנסתי אצבע (מצב זה היה בזמן שהיה לי לחץ לשירותים והאזור היה מאוד מאוד מתוח וכווץ) ונתקלתי בגוש קשיח כמו אבן ומרגיש כמו קליפה של פסיפלורה לאחר שהתייבשה (לא הרגיש כמו טחור) מספר ימים לפני כן בסיטואציה דומה הרגשתי משהו קשיח אבל הוא היה יותר במעלה התעלה. דברים אלו מדאיגים אותי, האחד שהחסימה והסוגר רק הולכים וניזוקים ובמיוחד שבכדי להוציא את היציאה אני צריך להפעיל כה הרבה מאמץ (חשוב לציין שהתזונה שלי מלאה בסיבים ובירקות) ואני מפחד מיום שבו פשוט אני לא אוכל להוציא את היציאה כפי שקרה לפני כמה ימים ואז השתמשתי בחוקן , השני הגוש שנגעתי בו מדאיג אותי גם כן והאם המובילות של היציאה (פעולת המעיים יכולה להינזק מהמצב הקיים או משימוש נרחב שעשיתי בנרות פרוקטו גלבינול או בבנפיבר). מה עלי לעשות הלאה כיוון שכל יום שאני נאבק כך אם היציאה מחמיר את המצב?

אריק שלום אפשרי בהחלט שהאניזמוס הוא בבסיס העניין ויש גם מתח שרירי נלווה. במקרים אלו ניתן להזריק בוטולינום טוקסין A לשריר פי הטבעת ורצפת האגן \ כל אמצעי התנהגותי להרפיית שרירים כולל מסאז לאזור - THIELE

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול