עזרה דחופה

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

09/10/2011 | 11:11 | מאת: זיוה

שלום ד"ר רון. אני בת 65 ועד כה סבלתי דווקא מריבוי יציאות רכות ושלשולים מלווים בכאבי בטן ורגישות רבה להרבה דברים. יש לציין שאני צמחונית וגם כך ממעטת לאכול. (אבל המשקל הוא 79 ק"ג ולא יורדת כלל). לפני חודשיים ערכתי בדיקות קולונסקופיה וגסטרו בבית חולים ומאז אני סובלת מעצירות איומה ונוצר גם סדק [פיסורה] שמקשה עלי את היציאות. האם יתכן שקיבלתי טראומה כל כך גדולה בגלל הבדיקה? ובגלל ההכנה? שהיתה לי קשה ולא נעימה. מבחינת פעילות גופנית אני די ממעטת בו. אגב, איני יכולה לצרוך יוגורטים למינהם בשל החיידקים המצויים בהם. כמו שציינתי סובלת מאד מאד מהפיסורה ומטופלת בג'ל מיוחד שהוכן עבורי. מה עושים??? האם יתכן ונפגעתי בשל הבדיקה שעברתי?

זיווה שלום בהחלט אפשרי שיש ברקע מעי רגיש אשר התבטא לפני הבדיקה במרכיב שלשולי אשר השתנה בעקבות הבדיקה וכעת המרכיב הוא עצירות. ממליץ על שימוש בסיבים תזונתיים \ מסחריים. אם אין שינוי - נורמלקס

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול