יובש בפה ,לאחר החזרת עוברים בivf

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

01/09/2013 | 23:14 | מאת: yoni

שלום רב עברתי טיפול ivf לראשונה בחיי ,שאבו 4 ,החזירו (ב25/8/13) 3, שניים מתוכם בעלי 8 תאים וה3 ,נאמר לי"עם שברים". 1. מה זה אומר ,שברים? 2. מאז ההחזרה יש לי יובש חמור בפה ,במהלך היום וחמור מאוד ,במהלך הלילה,עד כדי שאני מתעוררת 4 פעמים בלילה ,עם לשון ללא רוק ועם צורך עז לשתות ולעשות פיפי. אני נוטלת 3 אנדומטרין של 100 מג ליום,מזריקה קלקסן 80 מג פעם ביום ונוטלת אספירין. אני מאוד מודאגת.מהיו בש בפה. אודה על תשובתך. בברכה

10/09/2013 | 19:51 | מאת: פרופ' דב פלדברג

ליוני שלום רב, "שברים" בעוברים מצביעים על שינויים בתוך המרקם העוברי שגורמים לאיכות נמוכה יותר של העובר עם אחוזי קליטה נמוכים יותר. יחד עם זאת לעיתים קרובות גם עוברים כאלו מניבים הריון. לדעתי היובש החריף בפה אצלך נובע בעיקר ממתח נפשי והוא איננו קשור לתהליך הטיפולי או התרופות שאת מקבלת. כמו כן מומלץ להבדק ע"י רופא המשפחה כדי לשלול התפרצות של סוכרת אשר יכולה לגרום ליובש חריף בפה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il ** נייד 050-8481909

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות