לאחר תרומת ביצית

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

06/10/2011 | 19:07 | מאת: טלי

שלום רב, אני בת 32, לפני כיומיים עברתי תרומת ביצית בארץ. וכעת יש לי כמה שאלות (אולי קצת מצחיקות) שחשוב לי לקבל תשובות עליהם, אשמח מאוד אם תוכל לענות לי עליהם. 1. האם אני צריכה לשכב עם הרגליים למעלה? 2. האם זה הגיוני שאני לא מרגישה שום דבר? 3. האם זה נורמלי שישר בסיום הטיפול הרופא אמר לי לקום מהמיטה ולא ביקש שאשכב עוד כמה שניות או דקות? אשמח לקבל תשובות. בברכת המשך יום נעים.

08/10/2011 | 12:42 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לטלי שלומות, בדר"כ כל השאלות שנשאלו מופנות לרופא המטפל אך אשמח להתייחס לשאלותייך. ראשית, את לא צריכה להתנהל שונה מחיי היומיום, אין צורך לשכב עם רגליים מורמות והאיסור היחידי הינו לא לקיים יחסים עד למועד בדיקת הדם להריון. בתקופה הזו אינך אמורה להרגיש שום תחושות מיוחדות ללא קשר לתוצאות הטיפול. כיום לא מקובל להשכיב נשים לאחר החזרת העוברים לכל תקופה שהיא כי הדבר איננו משנה לחלוטין את תוצאות הטיפול. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע בנושא טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

08/10/2011 | 18:50 | מאת: טלי

ברצוני להודות לך על תשובותיך, הן עזרו לי מאוד. בברכת שבוע טוב, וגמר חתימה טובה.

31/10/2011 | 18:37 | מאת: רונה

1. כתבת שאין לקיים יחסי מין לאחר החזרה. מדוע? אצלנו אחרי IVF לא אמרו לנו. 2. האם ניתן לבצע מעקב ביוץ ע"פ בדיקות דם בלבד או שצריך לעשות גם אולטרסאונד או משהו אחר? אנחנו בחודש הפסקה מהורמונים אחרי IVF לא מוצלח ועשרה ימים של פרוגסטרון בעקבותיו ורצינו לעשות הזרעה על בסיס טבעי, אבל בדיקות הדם הראו שלא היה ביוץ ביום הקבוע (פרוגסטרון גבוה) והרופא העריך שהביוץ הקדים ו"פיספסנו" אותו. האם לא היה נכון לבצע גם אולטרסאונד לוודא או שבדיקות הדם זה חד משמעי? 3. האם אתה יודע אם הורמונים מגדילים את הסיכון להפלות בשבועות הראשונים? והאם יש קורלציה לתחלואה בסרטן נשי כלשהו (שחלות/רחם וכו') סליחה ושוב סליחה על אורך וכמות השאלות.... אנחנו פשוט קצת מבולבלים ומרגישים שאנחנו לא יודעים מספיק כדי להתנהל ולהחליט נכון. שוב סליחה, ותודה רבה מראש!

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות