שאלות על אפשרויות טיפול והתוויות

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

20/09/2011 | 17:53 | מאת: נרקיס

פרופ' פלדברג שלום, אני מעוניינת לדעת אם יש גיל בו מותר לבית חולים ציבורי להוידע למטופלת על הפסקת הטיפולים, כולל הזרעות ללא הורמונים. עד היום טופלתי מספר שנים, בהתחלה הזרעות עם גונדוטרופינים, לאחר מכן שאיבות, מהן הריתי 3 פעמים, ובשלושתן נאלצתי לעבור הפלה, בשבוע 9 (למרות שכבר בשבוע 6 - 7 הפסיקה ההתפתחות). לפני מספר חודשים הגעתי לגיל 45, וביקשתי מהיחידה להמשיך לטפל בי. היחידה הסכימה להמשך טיפול בהזרעות ללא הורמונים (למעט אוביטרל). בינתיים היום שבאתי להתחלת טיפול חדש, הודיעו לי שהם לא מוכנים להמשך הטיפול בי, בגלל חוסר הסיכוי. מכיון שאין לי אפשרות למימון תרומת ביצית, שאני מבינה שעולה עשרות אלפי שקלים, ואין לי גם בן זוג, זה אומר שסתם עלי הגולל. אני שואלת האם מותר לבית חולים ציבורי להפסיק טיפול למרות שאין התוויה חד משמעית המורה להפסיק אטיפולים (שאינם מזיקים)בגיל זה? בתודה מראש ושנה טובה

23/09/2011 | 18:21 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לנרקיס שלומות, כל בתי החולים הציבוריים בארץ נוהגים עפ"י הנחיות משרד הבריאות וניירות עמדה של האיגוד הגינקולוגי. בדר"כ אכן עם הגעת האישה לגיל 45 מופסק הטיפול בה למעט טיפול בתרומת ביצית. את אכן במצב מיוחד והמלצתי לפנות בכתב למנהל אותו ביה"ח תוך פירוט מדוייק של מצוקותייך ולבקש אישור מיוחד להמשך מספר טיפולים נוספים. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות