חשיבות תיזמון העלייה בפרוגסטרון בין תורמת לנתרמת

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

22/08/2011 | 16:43 | מאת: לב

שלום רב, כאשר מדובר על תרומת ביצית, מדוע צריך שתהיה התאמה בתיזמון העלייה בפרוגסטרון של הנתרמת לבין יום שאיבת הביציות של התורמת. סמוך לשאיבה מודיעים להתחיל בנרות פרוגסטרון. מה קורה אם למשל היה ביוץ של השחלה אצל הנתרמת ובדיקת הדם הראתה עלייה בפרוגסטרון (אצל הנתרמת) שהתחילה בהדרגה כשבוע לפני יום השאיבה ?

29/08/2011 | 16:30 | מאת: פרופ' דב פלדברג

ללב שלומות, פרוטוקול ההכנה של הנתרמת כולל כדורי אסטרוגן ותוספת של פרוגסטרון אשר מתחילה בסמוך ליום השאיבה של התורמת. מטרת הפרוטוקול הינה לפתוח את חלון ההשרשה אצל הנתרמת כדי שהחזרת העוברים, כעבור 3 ימים, תניב קליטה והריון. בתנאים אלו לא מתאפשר ביוץ אצל הנתרמת ועליית הפרוגסטרון בטרם עת (שבוע לפני השאיבה של התורמת) מוגדר כלוטאיניזציה מוקדמת, דהיינו מצב פתולוגי אשר משבש את כל הטיפול ויש לבטל את המחזור הנוכחי. בסיכומו של דבר אין כאן שום קשר עם הביוץ של הנתרמת. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עשו לייק בדף הפייסבוק שלנו ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות