שאלה

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

10/07/2011 | 20:01 | מאת: צופיה

שלום רב פרופ' פלדברג תוצאות פרופיל הורמונלי שקיבלתי שברו אותי! אני בת 43 וללא ילדים ומאוד מעוניינת בהריון מביצית שלי בלבד. בבדיקה ביום השלישי של המחזור (המחזור הגיע בעיכוב של למעלה מחודש וחצי) הFSH היה 21 וה LH היה 21.5 האסטרדיול פחות מ-200 והפרוגסטרון 3.1 אני מבינה שזה גיל המעבר ומספיד את סיכויי להרות מביצית שלי. תוצאות אלה נלוות לקשת של סימפטומים שנעלמו לי מיד מאז אותו עיכוב במחזור בחודשיים האחרונים (העדר נפיחות של בטן סביב ביוץ ומחזור, העדר כאבי אגן ומפשעה, והעדר עצירויות קשות שאפיינו את שלשו השנים האחרונות). השאלה שלי היא: האם ממה שידוע לך הן מנסיונך והן מן הספרות, האם קיים סיכוי שהעליה ב LH וב FSH יכולה לנבוע גם ממתח נפשי אקוטי מצטבר ויש סיכוי שזה הפיך? האם יש איזשהו סיכוי שזה ירד? עלי לציין כי בחודשיים האחרונים הייתי במתח אקוטי מתמשך שהחריף מאוד לפני העיכוב במחזור האחרון (אם כי דווקא ביום שביצעתי את הבדיקה הייתי יחסית רגועה באופן נקודתי כי קיבלתי את המחזור שלושה ימים לפני ואז עוד הייתי אופטימית). עוד אציין כי הפרמטרים הללו זינקו לי תוך שנה. לפני שנה בדיוק ה-FSH (בתחילת המחזור ) היה 6.5. אני מאוד שבור מכל הסיפור. תודה רבה.

12/07/2011 | 19:09 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לצופיה שלומות, כדי שאוכל להתייחס לשאלתך אני ממליץ לחזור שוב על ערכים של FSH, LH ו-E2. רק לאחר ערכים נוספים אפשר יהיה להביע דעה לגבי סיכוייך להכנס להריון מהביציות שלך. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

12/07/2011 | 20:37 | מאת: צופיה

פרופ' פלדברג - תודה על תשובתך. אעשה זאת. ברם איני מאוד אופטימית משום שזה עתה למדתי כי בתהליכי מתח נפשי רמות ההורמונים LH ו FSH יורדות מאוד ותהליכי ביוץ נפסקים ולא להיפך. כלומר במתח אין עליית FSH. מה גם שיש לכך אצלי אישוש פזיולוגי - כפי שציינתי כל הסימפטומים שליוו עד כה מחזור וביוץ נפסקו עם אותו עיכוב במחזור. וגם כאשר כעבור חודש וחצי שוב הופיע מחזור, הם לא התחדשו. ובכל זאת אני שואלת, כי אין לי מה להפסיד: האם נתקלת בנשים שהיה הן שינויים פזיולוגים קיצוניים ובמקביל עליה חדה ב FSH וב-LH ובבדיקה חוזרת התוצאות היו שונות? שוב תודה רבה.

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות