החזרת עוברים מופשרים

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

16/05/2011 | 18:36 | מאת: דני

שלום רב, אני מתחילה מחזור של החזרת 2 עוברים מופשרים. מקבלת תמיכה 3 פעמים ביום פרוגינובה מיום 4 למחזור. בהמשך אקבל גם 3 פעמים ביום אוטרוגסטן 200. אני מבקשת להבין מה תפקידן של התרופות הללו ובאיזה שלב מחזירים את העוברים? האם עדיין מצפים לביוץ? תודה וערב נעים.

20/05/2011 | 18:54 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לדני שלומות, כדורי הפרוגינובה הינם תכשיר אסטרוגן אשר מטרתו לבנות את הרירית הרחמית ולאפשר קליטה של עוברים מוקפאים-מופשרים. בדר"כ נוטלים את הכדורים הללו כהכנה לפחות 10 ימים ולאחר מכן מוסיפים את נרות האוטרוגסטן, שהינם תכשיר פרוגסטרון, 3 ימים לפני ההחזרה כדי לפתוח את חלון ההשרשה (implantation window). לאחר ההחזרה ממשיכים עם כל התרופות עוד 12 יום עד לביצוע בדיקת דם להריון. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות