איך לשפר את סיכויי ההצלחה? מתחילה להתעייף מהציפיה

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

18/04/2011 | 12:02 | מאת: גלי

שלום, אני אחרי החזרת עובר מופשר (במחזור טבעי וללא הורמונים) שנכשלה. בהפשרה (2 עוברים בני 3 ימים) היה עובר נוסף שלא הוחזר אלא גדל עוד יומיים והוקפא שוב. בהחזרה הבאה של עובר מופשר, האם תמליץ להחזיר את העובר בן 5 ימים (שעבר הקפאה והפשרה פעמיים) או עובר מופשר בן 3 ימים? שאלה נוספת - קיבלתי תמיכה של קרינון. התחיל לי דימום כ 3 ימים לפני הבטא, ז"א יום 9 להחזרה. האם אפשר ללמוד מכך משהו או שזה משהו שהגיוני שיקרה אם העובר לא השתרש? חג שמח ותודה

19/04/2011 | 17:28 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לגלי שלומות, אני ממליץ בחום להחזיר את העובר הקפוא בן 3 ימים ולא את העובר המופשר שהוקפא מחדש. לאור הנתונים שמסרת אני ממליץ להחזיר את העובר הקפוא במחזור הבא, לא במחזור טבעי אלא בפרוטוקול של תרומת ביצית, דהיינו כדורי אסטרוגן ונרות של פרוגסטרון. אנא דברי על כך עם הרופא המטפל. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות